Elevi ai Scolii Generale nr. 5 au marcat Ziua Internationala a Tolerantei

T 1Ziua Internationala a Tolerantei este sarbatorita in data de 16 octombrie, dupa ce în 1995, la aceasta data, în cadrul unei conferinte organizate la Paris, statele membre UNESCO adoptau Declaratia principiilor tolerantei.
Aceasta zi a fost marcata si la Scoala Generala nr. 5 din municipiul Giurgiu prin derularea unei actiuni organizate de invatatorii si elevii claselor a III-a A si a III-a B.T 2Actiunea a fost una interactiva, astfel incat elevii sa inteleaga ca toleranta presupune respectul, acceptarea si aprecierea diversitatii si bogatiei culturale. De asemenea, cei mici au expus lucrari tematice si scurte eseuri despre ceea ce cred ei ca inseamna toleranta…T 3Actiunea s-a desfasurat in sala de festivitati a unitatii de invatamant, iar pe langa cadrele didactice si elevi, in sala au fost prezenti si parinti ai elevilor, dar si directorul scolii, prof. Marius Gabriel Danet.
In cadrul aceleiasi actiuni, eleva Cristina Metaxa, care a expus pe holul scolii o lucrare plastica – a si explicat aceasta lucrare in fata colegilor, a dascalilor si parintilor.T 4In final, invatatoarele Maria Gheta si Mariana Dobre au oferit diplome de participare tuturor elevilor prezenti.
Scopul fundamental al proiectului a fost promovarea unui comportament responsabil şi tolerant în rândul elevilor prin conştientizarea importanţei relaţiilor interumane bazate pe înţelegere şi acceptare.T 5