Functionar public, vreau sa fiu… monitorizat si verificat (I)

funct publCine sa mai inteleaga ceva din ceea ce se intampla in statul roman. Legile sunt considerate de unii la fel ca intr-o anecdota tragicomica: simple bariere la care se opresc… boii si peste care trec… zburatoarele. ANI, „doamna” draguta, al carei „sot” este cercetat de fratele mai mare numit DNA, probabil ca are mult de lucru, insa doar… cu boii. Pentru ca „zburatoarele” stau bine mersi pe posturi, cu averile la vedere in timp ce „doamna” face ochi dulci inevitabil… boilor.

Asa ca ne-am hotarat sa ii atragem atentia „doamnei” sa isi indrepte privirile si pe plaiurile vlascene, aducandu-i in atentie „zburatori” care trec peste bariera. Asa se face ca, pur intamplator, ne-a atras site-ul Directiei Agricole Giurgiu si iata ce am gasit:

Cosoi Stelea, functionar public, coordonator al activitatii Compartimentului Judetean Giurgiu din cadrul Directiei Monitorizare, Inspectii, Verificare si Control (DGCAI) compartiment aflat in subordinea directa a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Conform declaratiei de avere pe anul 2014, din 12.06.2014, domnul in cauza a obtinut un venit de 201.000 lei, din activitati agricole si zotehnice. Numai ca acest venit este obtinut de pe o suprafata de teren agricol declarata de… 6,4 hectare. Nu stim ce metoda foloseste domnul in cauza, dar cu siguranta ar trebui brevetata la OSIM.

Mergand mai departe, sa nu lasam omul incurcat cu jumatati de masura, am constatat ca, in ce priveste situatia declaratiilor 221, privind veniturile agricole impuse pe norme de venit pentru persoane fizice si conform prevederilor Codului Fiscal, la AJFP Giurgiu, la pozitiile 255 – 260 pe numele domnului Cosoi Stelea se aflau inregistrate, conform declaratiilor domniei sale, alte date, diferite de cele din declaratia la Directia Agricola. Adicatelea omul are cum sa isi justifice banutii din venitul declarat. Din moment ce figureaza la fisc cu 73 de hectare de cereale, 73 de hectare de plante oleaginoase, 36 de vaci, 88 de oi, 28 de capre si 6 porci.

Acuma, ne intrebam si noi ca necunoscatorii: este vreo incompatibilitate sau conflict de interese intre „meseria” domnului Cosoi Stelea – aceea de coordonator al activitatii de monitorizare, inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii si faptul ca pe domnia sa nu are cine sa-l verifice, ca se autoinspecteaza si se automonitorizeaza, bietul de el? Si ca sa se puna si… cireasa pe tort, domnia sa este si functionar public.

Intrebam, nu dam cu parul… Poate ca oficialii de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in nemarginita lor condescendenta, vor catadicsi sa ne ofere lamuriri suplimentare si o pozitie oficiala vis a vis de aceasta situatie. Si ca sa nu fim banuiti ca vorbim discutii, va prezentam si declaratia de avere – adica dovada ca ceea ce am scris exista… de-adevaratelea.

cosoi-stelea decl avere-0

cosoi-stelea decl avere-3(va urma)

Redactia

3 comentarii

  1. Si pe langa toate ilegalitatile astea…si.a tras si amanta la Bucuresti! Matei Angelica…se numeste…. Freaca manganul la un institut…. Si mai freaca ceva si la contabil…

  2. Felicitari ziarului. S-au mai reclamat si alte aspecte insa madr si nimeni n u a l uat vreo masura. Mai are si magazin alimentar si depozit autorizat la chiriacu. Aude cineva? Sa verifice sc agro tina izvoarele. La magazin si la siloz tot singur se inspecteeaza? La calamitati are cel mai mare procent ca de, doar e coordonator. Verificati

Comentariile sunt inchise