Guvernul din Bulgaria finanțează tratamentul aerian împotriva țânțarilor

Autoritatile centrale si administratiile locale si judetene din orasele de pe malul romanesc al Dunarii au primit un comunicat din partea Asociatiei Bulgare a Municipiilor Riverane Dunarii (ADRM), prin care se trage un semnal de alarma privind combaterea pericolului generat de proliferarea tantarilor.
Ieri, Guvernul Bulgariei a luat decizia de a organiza si finanta tratamentul aerian impotriva tantarilor pe intreaga lungime a malului bulgar al Dunarii.
Iata comunicatul de presa:
“COMUNICAT
In calitate de Presedinte Executiv al ADRM –Asociatia Bulgara a Municipiilor Riverane Dunarii si coordonator al proiectului“INSECTRISK” doresc sa va transmit o comunicare importanta din partea Guvernului Bulgariei privind combaterea pericolului generat de proliferarea excesiva a insectelor care afectează sănătatea publică și siguranța în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.
Ieri, guvernul Bulgariei a luat decizia de a organiza şi a finanta tratamentul aerian impotriva tantarilor pe intreaga lungimea malului bulgar al Dunării.
In acest context dorim sa transmitem un mesaj de alertă pentru toate autoritatile publice romane cu responsabilitati in acest domeniu, inclusiv ministerelor responsabile, agenţiilor de protecţie a mediului, consiliilor judetene si municipiilor riverane Dunarii.
In numele ADRM dorim sa comunicam tuturor oficialilor români responsabili pentru activitatile similare de combatere a insectelor, ca o masura de eficientizare a activitatilor de combatere a pericolului generat de aceste insecte in regiunea transfrontaliera Romania Bulgaria ca in urmatoarele 10 zile vor fi efectuate tratamente aeriene impotriva tantarilor pe intreg malul bulgar al Dunării .
Pentru a realize acest lucru, guvernul bulgar va utiliza rezultatele Asociației Municipiilor Dunării – ASRM, în cadrul proiectului: “INSECTRISK –Elaborarea și adoptarea unui parteneriat instituționalizat comun privind managementul riscului asupra proliferării excesive a insectelor care afectează sănătatea public și siguranța în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria” – http://bugis-robg.eu. Partenerul roman al proiectului: este Fundatia Natura Vie Calarasi.
Maria Tzancova – Asociația Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării

Pe de alta parte, partenerul roman al proiectului – Fundatia Natura Vie Calarasi, a transmis un comunicat catre toate autoritatile din Romania, cu competente in acest domeniu: