… in concluzie, Politia Locala are dreptul, conferit de Lege, de opri si sanctiona participantii la trafic

pol locala RDin respect pentru cetățenii municipiului Giurgiu, pentru buna informare a acestora, Poliția Locală Giurgiu este nevoită să aducă lămuriri cu privire la interpretarea Deciziei nr.11 din data de 19 iunie 2017, publicată în Monitorul Oficial la data de 19 septembrie 2017, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, referitoare la interpretarea dispozițiilor art.39, art.102, alin. (1) pct. 14 și art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, astfel:
Ca urmare a interpretării de către unii cetățeni, precum și de unele instituții media locale a faptului că Poliția Locală nu mai poate aplica sancțiuni pe linie rutieră, subliniem faptul că Poliția Locală are aceleași atribuții pe linia sancționării în cazul contravențiilor constatate, conferite de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, respectiv, conform art. 7, de a constata contravenții și a aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis.
De asemenea, Politia Locala are dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar, de a constata contravenții și aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum;
Politia Locala are dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule, de a constata contravenții și aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală;
Politia Locala are dreptul de a constata contravenții și aplica sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația în zona pietonală, în zona rezidențială, în parcuri și zone de agrement, precum și pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap.

Un comentariu

  1. Azi am vazut agentii de la politia locala dirijand circulatia la sensul giratoriu spre Soseaua Prieteniei.
    Acum catva timp d-l primar spunea ca aceasta e atributia politiei nationale.
    Ce sa mai credem?

Comentariile sunt inchise