In urma interpelarii deputatului Alexandru Andrei, podul de la Adunatii Copaceni va intra in reparatie capitala

In luna decembrie 2018, deputatul Alexandru Andrei a facut o interpelare catre Ministerul Transporturilor, prin care aducea la cunostinta pericolul pe care il reprezinta starea podului peste raul Arges de la Adunatii Copaceni.
In urma acestui demers, CNAIR a decis urgentarea lucrarilor de constructive a unui pod nou, care va prelua circulatia pe DN5 pana cand vechiul pod va fi reabilitat.“O veste bună pentru giurgiuveni! Este vorba despre podul peste Argeş, de la Adunaţii Copăceni, pod aflat într-o avansată stare de degradare, ce pune zilnic în pericol şoferii ce îl traversează.
În luna decembrie a anului trecut, adresam, în plenul Parlamentului, o interpelare catre Ministerului Transporturilor, în care atrăgeam atenţia asupra acestui aspect. Trei luni mai târziu, reprezentanţii Ministerului răspundeau acestei interpelări, precizând, printre altele, că problema podului de la Adunaţii Copăceni urma să fie rezolvată prin deschiderea temporară a unui nou pod în zonă, care să preia traficul pe perioda în care se vor efectua lucrări de reparaţii capitale la podul principal.
Din fericire, CNAIR a luat în serios această sesizare şi a decis urgentarea lucrărilor, astfel că podul temporar de la Adunaţii Copăceni este aproape gata, reprezentanţii CNAIR asigurându-mă, într-o discuţie recentă, că în scurt timp acesta va fi dat în folosinţă. Odată ce circulaţia va fi preluată de noul pod, vor începe lucrările de reparaţii şi consolidare la cel vechi. De asemenea, am primit asigurări că lucrările la podul principal vor fi executate într-un ritm rapid, astfel încât circulaţia din zonă să nu fie îngreunată foarte mult timp.
Este o veste ce nu poate decât să mă bucure, la fel cum – sunt convins – va bucura mii de şoferi ce tranzitează această zonă”, a postat deputatul Alexandru Andrei pe contul sau de facebook..