Inainte de a fi eroi, sunt oameni

Inainte de a fi eroi, sunt oameni
Inainte de a fi eroi, sunt oameni

Toata consideratia pentru salvatori, insa mi se pare deplasata isteria si frazele bombastice care se folosesc pentru prezentarea acestor cazuri in unele publicatii.
Salvatorii (ca sunt de la ISU, MAI, MApN sau din orice alta institutie) fac ceea ce trebuie sa faca. Ei si-au ales aceasta meserie, care, ca oricare alta, are riscurile si greutatile ei. Nimeni nu obliga pe nimeni…
Acesti oameni, inainte de a fi eroi sunt pur si simplu Oameni! Si nu cred ca prezentandu-i in postura de „supermani”, le facem un serviciu. Din contra…

Iata cateva din actiunile lor de astazi:
Angajatii de la I.S.U. Giurgiu în cooperare cu I.J.J. Giurgiu, cu primariile Floresti – Stoenesti, Joita, Ulmi, Bucsani, Calugareni, Gradinari, Mîrsa, Sabareni, Bolintin Deal si cu cei de la Drumuri Judetene si Drumuri Nationale au gestionat în ultimele 24 de ore circa 26 de cazuri, reusind salvarea mai multor persoane ramase înzapezite pe drumurile judetene si nationale din judetul Giurgiu.
De asemenea, paramedicii din cadrul I.S.U. Giurgiu au intervenit la 10 cazuri în Bolintin Vale, Malu Spart, Copaciu, Roata de Jos, Clejani, Vânatorii Mari, Mîrsa, Putineiu, Izvoru, Ghimpati. La mare parte dintre aceste cazuri, echipajele S.M.U.R.D. au reusit sa ajunga la cazuri numai cu sprijinul utilajelor de deszapezire, pacientii fiind predati la unitatile de primiri urgente din Giurgiu si Bolintin.
Asa s-a intamplat si astazi, cand I.S.U. Giurgiu a fost solicitat sa intervina pentru a prelua o femeie de 19 ani, gravida, in travaliu, din localitatea Novaci, la care ambulanta nu a putut ajunge. Initial cazul a fost preluat de catre S.A.J. Giurgiu, cu o ambulanta de la Mogosesti, care însa a ramas blocata în comuna Adunatii Copaceni.
În aceste conditii, singura posibilitate ca aceasta gravida sa primeasca ajutor medical calificat a fost ca salvatorii din echipajul integrat format din paramedici I.S.U. si jandarmi, dislocat la Mihailesti, sa mearga pe jos, pâna la caz, care au transportat pe targa femeia gravida pe o distanta de 2 kilometri, de unde a fost preluata de catre echipajul S.M.U.R.D. Ghimpati.
Rapiditatea si profesionalismul echipajelor de la Ghimpati si Mihailesti au facut posibila salvarea gravidei, care a fost transportata la Spitalul Universitar unde urmeaza sa nasca.
Tot astazi, un echipaj integrat format din pompieri si jandarmi dislocat la Calugareni a intervenit pentru a debloca o familie formata din doi adulti si un copil minor, ramasa blocata în casa din cauza zapezii. Echipa de salvatori a trebuit sa mers pe jos pentru a ajunge la locuinta care se afla izolata la iesirea din localitatea Calugareni, unde a reusit deblocarea persoanelor, preluarea si transportarea acestora la primaria Calugareni.