Inceput de iarna cu probleme – firma de deszapezire nu s-a achitat de sarcini

d 1Dupa mini-vacanta de Anul Nou, luni, 4 ianuarie, prima zi de lucru pentru majoritatea giurgiuvenilor care si-au reluat activitatea profesionala si au mers la lucru a coincis si cu prima zapada din aceasta iarna.
Aangajatii din Primaria Giurgiu, inclusiv directorii, sefii de servicii si birouri, au pus man ape lopeti si au deszapezit parcarea din curtea Primariei, dar si trotuarele din zona institutiei.
Inca de la prima ora, Executivul Primariei (primarul Nicolae Barbu, administratiorul public Niculae Ghita, viceprimarii Liviu Popazu si Alexandru Vladu) au mers pe strazile municipiului sa inventarieze problemele. Este evident ca acestea au existat, din moment ce conducerea Primariei l-a convocat intr-o sedinta de urgenta pe directorul SC Financiar Urban, firma care se ocupa de deszapezirea municipiului.
La verificarea din teren, primarul Nicolae Barbu a vrut sa vada cum intervine si personalul administrativ de la scoli, daca cetatenii isi curata zapada din fata proprietatilor si in ce situatie se afla parcarile, strazile dintre blocuri si statiile de autobuz, constatând ca in general, oamenii au fost receptivi. O parte din directorii unitatilor de invatamânt au inteles ca au obligatia sa curete caile de acces si trotuarele, la fel si unii administratori de bloc si societati din municipiu sau proprietari de imobile. Exista insa si institutii unde nu s-a deszapezit, la fel si societati comerciale si giurgiuveni care nu isi indeplinesc obligatiile cetatenesti.
D 2In acest sens, in zilele urmatoare, agentii Politiei Locale vor mai informa cetatenii cu privire la aceste obligatii, oferindu-le materiale informative si preventive si anuntându-i in acelasi timp ca la urmatoarea ninsoare, cei care nu vor respecta prevederile Ordonantei nr. 21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale si prevederile HCLM nr. 6/2013, vor fi sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 200-500 lei pentru persoanele fizice si intre 2.000-5.000 pentru persoanele juridice.
In acest moment, in afara de Financiar Urban, societatile Primariei, Giurgiu Servicii Locale (GSL) si Administratia Domeniului Public si Privat (ADPP) lucreaza la curatarea trotuarelor cu motofrezele sau cu personalul si uneltele din dotare, respectiv la deszapezirea Pietei Centrale.
D 3Una din problemele semnalate de primarul municipiului Giurgiu este cea legata de aglomeratia de autoturisme de la noul sediu al Politiei Municipale, de lânga parcul Alei, problema ce va intra in discutie in zilele urmatoare cu factorii responsabili ai acestor institutii, inclusiv Prefectura Giurgiu.
In aceste zile, toti furnizorii de servicii din municipiu au avut echipe de interventie care au asigurat permanenta si nu au raportat probleme deosebite sau avarii care sa priveze populatia de incalzire, apa curenta sau electricitate.
In perioada 30 decembrie 2015 – 4 ianuarie 2016 a fost suplimentat personalul care a intervenit in remedierea la timp a situatiilor neplacute: Apa Service a lucrat in primele doua zile ale anului pe strazile Ciresului si Dunarii si pe strada 1 Decembrie 1918, acolo unde au fost semnalate infundari de canalizare remediate pe loc. De asemenea, câtiva cetateni de pe Oltului si Visinului au avut probleme cu inghetarea apometrelor in propriile locuinte, din cauza neizolarii corespunzatoare a aparatelor.
Conducerea Global Energy Production a declarat ca nu a inregistrat avarii si ca sistemul de incalzire a functionat corespunzator, in ciuda temperaturilor extrem de scazute (-10, -15 grade Celsius) inregistrate in ultimele zile.

2 comentarii

  1. Articol identic cu cel din Jurnalul National. Ati primit articolul de la Primarie, sa va fie rusine ca va vindeti pe catva arginti ca Iuda. La cantitatea mica de zapada cazuta, orasul nu arata deloc bine.

Comentariile sunt inchise