Indemn la responsabilitate civica

Indemn la responsabilitate civica
Indemn la responsabilitate civica

Pe parcursul a doua zile, S.C. Intretinerea Peisagistica a Spatiilor Verzi S.A. Giurgiu a reusit sa schimbe complet aspectul zonei verzi cuprinse intre trotuar si drumul care margineste liniile de cale ferata, de langa cladirea Postei si pana la statia de carburanti din apropierea supermarketului Interex. Probabil unul dintre cele mai neingrijite spatii din zona centrala a municipiului, acesta a fost bine curatat de vegetatia abundenta, care anul acesta nu fusese deloc cosita, resturile vegetale fiind si ele indepartate dupa uscare.

Din pacate, actiunea de salubrizare a zonei scoate in evidenta un aspect mai putin placut, anume copacii tineri rupti de persoane certate cu legea si lipsite de responsabilitate civica. Atat pe partea cu gara, cat si pe trotuarul opus, se pot vedea urme ale teribilismului giurgiuvenilor care au distrus fara motiv copaci suficient de subtiri incat sa-i poata rupe.

Regretabil este ca astfel de exemple intalnim nu numai intr-o zona mai putin circulata pe timpul noptii, cand actele de distrugere pe domeniul public nu pot fi intotdeauna surprinse de patrulele Directiei Politiei Locale, ci si in fata sediului Inspectoratului de Politie al judetului Giurgiu, in imediata apropiere a Primariei.

Primaria Municipiului Giurgiu, prin S.C. Intretinerea Peisagistica a Spatiilor Verzi S.A., va lua masura inlocuirii, in aceasta toamna si la primavara (perioadele optime de sadire a copacilor), a arborilor distrusi pe domeniul public, dar face si un apel la cetateni sa protejeze spatiile verzi, parcurile si gradinile publice, copacii care marginesc strazile si mobilierul urban, tot ceea ce da un aspect frumos si ingrijit orasului nostru.

2 comentarii

  1. Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  2. Era şi cazul, dar pentru o bună parte din zonă era obligaţia CFR-ului, n-ar fi rău să le dea o amendă dacă tot a cheltuit Primăria în locul lor

Comentariile sunt inchise