Jandarmii asigura ordinea si linistea publica de Craciun

jandarmiÎn perioada 25-27 decembrie jandarmii vor intensifica acţiunile preventive şi misiunile pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică astfel încât cetăţenii din judeţul şi municipiul Giurgiu să petreacă Sfânta Sărbătoare a Crăciunului în linişte.
Peste 70 de jandarmi vor acționa zilnic, fiind pregătiţi să intervină rapid pentru soluţionarea sesizărilor primite de la cetăţeni. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.
Dispozitivele de ordine publică vor acţiona independent și în sistem integrat pentru prevenirea infracţiunilor stradale în special în zonele aglomerate şi în locurile în care se comercializează produsele specifice sărbătorilor de iarnă (pieţe, târguri, oboare), în municipiul Giurgiu și în localităţile în care Jandarmeria are subunităţi dislocate: Mihăileşti, Bolintin Vale, Roata de Jos, Singureni şi Clejani.
În perioada 24-27 decembrie a.c. jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia sărbătoririi „Nașterii Domnului” și „Sfântului Ștefan”.
Astfel, în intervalul 08:00-12:00, jandarmii vor fi prezenți în zona următoarelor lăcașuri de cult: Catedrala Episcopală “Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”, Schitul “Sfântul Nicolae” și Biserica Catolică din municipiul Giurgiu, Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae” din Drăgănescu, mănăstirea Comana, Schitul din localitatea Letca Nouă și Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale. Misiunea acestora este de a asigura protecția participanților și desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.
Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor care vor participa la slujbele religioase să manifeste calm, înţelegere și să adopte un comportament civilizat. Totodată, aceștia sunt sfătuiți să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial.