La Giurgiu, eradicarea traficului de tigari de contrabanda a inceput cu… trei pachete

contrabandaNici n-avea cum sa nu ne atraga atentia un comunicat cu un titlu atat de… promitator: STOP ȚIGĂRILOR DE CONTRABANDĂ.
Comunicatul a fost remis mass media de catre Biroul de presa al IPJ Giurgiu si este atat de penibil, pe cat de pompos este titlul.
Ca sa nu va punem rabdarea la incercare, va prezentam pe scurt despre ce este vorba in comunicat:
Cica, luni dimineata, fix la ora zece fara zece, politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica pentru Mediul Urban de la Politia Municipiului, au depistat in flagrant delict “o persoana” de 21 de ani care vindea trei pachete de tigari de contrabanda pe strada Tineretului.
Oamenii legii au insfacat persoana contrabandista si i-au intocmit dosar penal. Si aici urmeaza rasul… Stiti pentru ce ii intocmesc dosar penal? Ei bine, ne informeaza politistii:
“… dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.”.
Cum justificam titlul – STOP ȚIGĂRILOR DE CONTRABANDĂ? Cu ras sau cu jale?