Liceele din Giurgiu se pot inscrie la a doua ediție a competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”

• Competiția se adresează tuturor liceelor din țară și are ca scop încurajarea învățării noțiunilor financiar-bancare.
• În cadrul competiției, elevii de liceu parcurg experiențe de educație financiară relevante prin intermediul cursului digital ABCdar bancar.
• Liceele pot obține finanțări totale de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.
Până pe 19 aprilie 2019, liceele pot participa la competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România și Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital și interactiv.
Competiția este adresată tuturor liceelor din țară, iar participarea presupune parcurgerea de către elevi a cursului online de educație financiară ABCdar bancar.
Cursul ABCdar bancar este dezvoltat prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire și facilitează o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video și teme de documentare, simulări ale proceselor de economisire și quiz-uri.
Liceele pot obține finanțări totale de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.
La ediția pilot, derulată în 2018, au participat peste 5.000 de elevi din 111 licee, iar câștigător a fost desemnat Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.
Competiția face parte din programul de educație financiară „ABCdar bancar”, dezvoltat de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Începând cu 2010, peste 48.000 de elevi au beneficiat de programele de educație financiară dezvoltate de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a făcut cea mai mare investiție în programele de învățământ primar și liceu, pe o durată de mai mulți ani, devenind un model de sustenabilitate a investițiilor în educație.

Regulamentul competiției și informații suplimentare despre program sunt disponibile pe https://jar.ro/ABCdarBancar.

Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement România (JA România) este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială, financiară, orientare profesională și responsabilitate socială, STEM, sănătate și viață activă. În prezent, 40 de țări din Europa și peste 100 din întreaga lume derulează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din peste 1.800 de școli, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență în lume. Mai multe informații pe: www.jaromania.org.