MAUL jurnalistului vs… MA(I)UL politicianului

editorialRecunosc! Declar pe propria-mi raspundere ca sunt cel care a generat “scandalul unghiilor”, “razboiul clostilor” sau “complotul oualelor”… Nu va mai intrebati in van “de ce plang chitarele”… Eu sunt cel care l-a interpelat pe Badalau cu remarca, “Cred ca Marin Anton o sa-si roada unghiile de necaz ca PSD a inceput deja conferintele de presa, pentru ca ei incep conferintele dupa 15 august!”
De aici, dialogul a luat-o razna si s-a ajuns la corzi (nu coarde) de chitara, la unghii netaiate (urata, foarte urata imaginea)… Iar de aici la podoaba capilara a mai fost doar un pas… Un pas mic pentru omenire – ca nu s-a descoperit leacul “antichelie” (cu exceptia implantului), un pas mare pentru mediul politicojurnalistic – (nu ca ar fi tabu) pentru ca trebuie sa existe o limita in toate (si de o parte si de alta).
Despre altceva voiam sa spun – despre MAU. In aceeasi conferinta de presa i-am adresat o jumatate de intrebare domnului Niculae Badalau… De ce jumatate? Pentru ca mi-a luat MAUL!
“In urma cu cateva saptamani, in mai multe conferinte de presa, domnul Marin Anton (presedintele PNL Giurgiu – N.A.) declara…”
Raspunsul a venit brusc, peste intrebare: “Care Anton? Cine-i Marin Anton? Eu nu am timp de circ, sunt multe lucruri serioase pe care trebuie sa le rezolv! De circ se ocupa altii…”.
Asadar, mi-a luat MAUL. Nu ca l-as vrea inapoi, ca mai am unul de rezerva, dar ma oftic ca nu am terminat ce aveam de intrebat: daca e adevarat ca are o legatura cu licitatiile de care amintea Anton; daca este implicat in afacerea cu hotelul ALCOR din Mamaia (tot o acuzatie de-a lui Marin Anton)…
Sunt frustrari evidente, pe langa supararea cu MAUL… Mai ales ca si cititorii ar fi vrut sa stie adevarul. Ca sa stie ce au facut cu votul lor? Vor sa stie cine spune adevarul, Anton sau Badalau? Sau, cine minte? Mai e putin pana la alegeri si cetatenii se tem sa nu le i-a si lor cineva MAUL. Cu forta sau cu vorbe mieroase…
N.R. Definitii din DEX pentru:
a lua (cuiva) maul expr. (pop.) 1. a ameți, a face (pe cineva) să-și piardă cunoștința (în urma unei lovituri). 2.a pune (pe cineva) în situația să nu mai poată spune nimic. 3. (rar) a ucide, a omorî.
MAU s. – v. ardoare, avânt, dinamism, elan, energie, forță, impetuozitate, putere, robustețe, tărie, temperament, vigoare, vitalitate, vlagă.

Ion Diaconescu