Ministrul Dezvoltarii Daniel Suciu, vizita pe santierele PNDL din Adunatii Copaceni

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a efectuat luni, 15 aprilie, o scurta vizita in comuna Adunatii Copaceni, localitate care are in derulare cateva proiecte prin PNDL – lucrari de asfaltare pe o lungime de 26 de kilometri sau modernizarea dispensarului comunal.
„Am venit sa vad cu ochii mei investiţiile prin PNDL din aceasta localitate, care se afla aproape de Bucuresti. Este o comuna care, fara programul PNDL nu ar fi avut vreodata sansa sa beneficieze de investitii in valoare de 27 de milioane de lei.
Sunt patru proiecte in derulare in aceasta comuna, prin acest program.
In aceasta localitate sunt in derulare patru proiecte prin PNDL, ceea ce inseamna ca PNDL, gandit in anul 2013 de Liviu Dragnea, este un real succes.
Ii rog, pe domnul primar şi pe constructori să se încadreze în termene pentru că avem bani anul acesta, avem bani şi anul viitor, şi mă interesează foarte mult ca toate sumele puse la dispoziţie să fie cheltuite până la ultimul leu, pentru ca beneficiarii, locuitorii din această comună, să aibă o şansă în plus, cum nu au avut-o în anii trecuţi”, a declarat ministrul Daniel Suciu.La intalnirea de la Adunatii Copaceni a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, care a precizat ca este incantat de modul in care se deruleaza lucrarile de asfaltare in comuna.
“Ma bucur pentru proiectele depuse de primarul comunei, Dan Rusu. Din pacate el a preluat primaria fara niciun proiect depus… Noi l-am ajutat sa introduca toate strazile pe programul PNDL… Este un primar harnic, care se zbate pentru comunitate. Stiu ca are doua proiecte pe fonduri europene, un proiect pentru introducerea de gaze… Daca o tine in acest ritm, isi asigura inca doua sau trei mandate de primar.
In ce priveste vizita domnului ministru, cred ca a ales Giurgiu pentru ca spre acest judet a venit o suma importanta de bani prin PNDL”.Vizibil multumit de aceasta vizita si de mersul lucrarilor de asfaltare, primarul comunei Adunatii Copaceni ne-a declarat:
“Primul proiect de asfaltare pe care l-am demarat a fost in anul 2017, iar in 2018 s-a terminat licitatia si am demarat lucrarile. Se asfalteaza strazi in lungime de 26 de kilometri si astfel nu ne va ramane nicio strada neasfaltata. Vreau sa va spun ca programul PNDL ne-a ajutat enorm pe noi, primarii din mediul rural. S-au facut lucrari pe care, din fonduri proprii sau cu bani europeni, nu le-am fi putut realiza niciodata.Am incercat un proiect de asfaltare cu fonduri UE, insa nu am reusit – pe fiecare strada trebuia sa am biserica, cimitir, dispensar sau scoala, altfel nu eram eligibil…
Cred ca pana in luna august a acestui an, acest proiect va fi finalizat si oamenii se vor putea bucura de conditii civilizate de trai in aceasta comuna.”