Ministrul Transporturilor – Masuri de preventie din cauza conditiilor meteo

ianuarieMinisterul Transporturilor a adoptat o serie de masuri de preventie pentru realizarea circulației în condiții de siguranță pe sectoarele rutier și feroviar, având în vedere avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă.
Inchiderea drumurilor în anumite zone va avea loc anterior declanșării codului portocaliu pentru ca siguranța participanților la trafic să nu fie afectată, iar utilajele de deszăpezire să poată acționa eficient pe tronsoanele închise.
“Utilajele suplimentare mobilizate în ultimele zile, din cadrul direcțiilor regionale ale CNAIR sunt deja în dispozitiv în zonele vizate de avertizările meteorologice, pregătite să intervină.
Pentru județele ce se vor afla sub cod portocaliu sunt mobilizate 491 de autoutilaje, 14. 648 tone de sare și 3. 500 tone de nisip iar utilajele CNAIR sunt la dispoziția autorităților responsabile de gestionarea situațiilor de urgență pentru intervențiile ce au ca scop salvarea de vieți omenești.
In sectorul feroviar, pe toată perioada avertizărilor meteo se vor introduce 560 de locomotive diesel în locul celor cu tracțiune electrică iar personalul CFR mobilizat este de 960 de angajați, cu 8 pluguri și 189 de drezine și utilaje multifuncționale.
Fac apel la cetățeni, să nu plece la drum în zonele afectate, decât în cazuri de extremă necesitate și să consulte actualizările on-line ale Comandamentului Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor și harta interactivă cu situația drumurilor și a trenurilor în timp real sau să apeleze numerele de telefon puse la dispoziție pentru o informare corectă asupra infrastructurii de transport. Prioritatea noastră rămâne siguranța tuturor participanților la trafic și a călătorilor”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.