Municipalitatea va infiinta un targ auto in Giurgiu

targ autoFaptul ca s-a inmultit numarul autoturismelor in municipiul Giurgiu se vede clar in trafic… Numai ca acest “semn” nu este neaparat unul de bunastare.  In unele cazuri – necesitate, in altele tichie de margaritar….
In mod firesc au aparut samsarii de masini si vanzatorii de ocazie, care au acaparat pe rand parcarile supermarketurilor, iar cand au fost dati afara si-au expus masinile pe trotuare, printre blocuri sau pur si simplu in parcari…
Se pare ca politistii locali nu au facut fata acestei situatii (daca faceau nu mai vedeam expuse aceste autovehicule…), asa ca municipalitatea a facut un proiect de hotarare care va intra la votul consilierilor locali pentru aprobare.
Targul auto va fi gestionat de ADPP Giurgiu, iar taxele care sunt supuse aprobarii sunt unele modeste:
– 2 lei/zi – expunerea autovehiculului spre vanzare (taxa forfetara);
– 50 lei/luna – expunere spre vanzare (abonament).
Trebuie specificat ca in zona targului vor fi expuse spre vanzare numai autovehicule, orice alt tip de comert fiind interzis.
Dupa aprobarea acestei hotarari, este interzisa stationarea, depozitarea si afisarea spre vanzare a mijloacelor auto de orice tip pe domeniul public al municipiului Giurgiu si, cel mai probabil, cei care trebuie sa asigure ordinea si linistea publica isi vor face treaba si vor imparti cu mai multa darnicie, amenzi.