Municipiul Giurgiu a depăşit pragul pentru scenariul roşu: 3,17infectați la mia de locuitori – Autoritățile nu-şi strică feng shui-ul în weekend

Rata infectărilor cu noul coronavirus creşte în ritm alarmant şi în municipiul Giurgiu.
Conform ultimului buletin informativ al CJSU Giurgiu, în 28 octombrie incidența ratei infectărilor în municipiul Giurgiu era de 2,67 de persoane infectate la mia de locuitori.
In numai patru zile s-a ajuns la 3,17 persoane infectate la o mie de locuitori! Ceea ce este alarmant.
Mai mult de atat, părinții elevilor de la şcolile din municipiul Giurgiu susțin ca au primit informări de la şcoli, în care sunt anuntați că de luni, şcolile vor intra în scenariul roşu.
Pe de altă parte, Prefectura, DSP şi CJSU nu au publicat pană acum niciun comunicat oficial. Abia după mai multe insistențe ale jurnaliştilor, s-a primit un răspuns “semioficial”, în care se spune că municipiul Giurgiu intră în scenariul roşu (în ce priveste şcolile), dar că abia în cursul zilei de maine va avea loc şedința CJSU, “după ce se vor primi propunerile Consiliilor de Administrație ale şcolilor din municipiu, avizate de Inspectoratul Scolar județean şi DSP Giurgiu”.
Si parinții ce fac? Trimit copiii la şcoli sau aşteaptă hotărarea CJSU, a DSP şi a Inspectoratului Scolar, care nu se pot întruni in weekend, pentru că îşi strica feng shui-ul?
Ion Diaconescu