Nava de pasageri “Valahia”, recepționată de oficialităţi

Vineri, 2 aprilie, la sediul AFDJ Giurgiu a avut loc recepția navei de pasageri Valahia, achiziționată în cadrul proiectului ”Servicii Transport pescuit și agrement pe Canalul Sf.Gheorghe/Plantelor”, POPAM 2014-2020.
La eveniment au participat personalităţi publice ale municipiului şi judeţului Giurgiu: primarul Adrian Anghelescu, preşedintele CJ, Dumitru Beianu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, administratorul public al municipiului – Ionel Muscalu, fostul viceprimar Ionuţ Cioacă, dar şi fostul primar, Nicolae Barbu.Inainte de oficierea unei slujbe religioase de sfinţire a vaporaşului, primarul Adrian Anghelescu a precizat că o călătorie cu vaporaşul “Valahia” va costa între 15 şi 17 lei de persoană…
“Această navă are o capacitate de 28 de pasageri şi sunt convins că îi va încânta pe copii şi nu numai. Sper că nava va crea plus valoare şi îi va încânta nu numai pe giurgiuveni, ci şi turistii din întreaga ţară.
Sperăm ca de zilele oraşului să fim gata cu toatre formele legale pentru ca nava să poată face curse. De asemenea, sperăm să putem folosi nava ponton în faţa clădirii APDF Giurgiu”, a precizat primarul Anghelescu.La rândul său, fostul primar Nicolae Barbu a spus că este fericit pentru că încă un proiect din perioada mandatelor sale a fost inaugurat…
“Mă bucur că încă un proiect a ajuns la finalitate. Este un proiect în interesul cetăţenilor din Giurgiu, al tinerilor. Este un vaporaş bine construit, sigur şi trainic, cu care Giurgiu se înscrie în rândul municipiilor riverane Dunării, iar turiştii şi localnicii vor avea posibilitatea de a efectua plimbări prin care să si promovăm ceea ce avem mai de preţ – fluviul Dunarea”, a declarat Nicolae Barbu.
Ionuţ Cioacă, cel care s-a ocupat de bunul mers al proiectului, a explicat cât de benefic este acest vaporaş pentru oraşul Giurgiu.