Nicolae Barbu – După opt ani la Primărie, proiecte în valoare de peste 120 milioane de euro

In 23 iunie 2012, în urma votului masiv al giurgiuvenilor, Nicolae Barbu a preluat funcția de primar al municipiului. Dupa 16 ani în care Lucian Iliescu a condus orașul.
Intr-o emisiune la OPEN TV, Nicolae Barbu a precizat că știa la ce “se înhamă”. A găsit administrația publică locală fără niciun proiect european (din exercițiul 2007 – 2013), ceea ce a însemnat și mai mult efort (înființarea unui compartiment pentru proiecte europene, scrierea de proiecte pentru următorul exercițiu financiar european, 2013 – 2020, și lungul parcurs al acestor proiecte până la aprobare).
După opt ani de mandat, primarul Nicolae Barbu a tras linie și a adunat, iar rezultatul este unul peste așteptări: proiecte aflate în diferite stadii de implementare (vezi tabelele de mai jos), în valoare de peste 120 de milioane de euro.
“Acestea sunt proiectele de dezvoltare durabilă a municipiului Giurgiu, gândite și realizate din necesitatea de aliniere a municipiului nostru cu orașe similare din Europa.
Nu a fost ușor, dar perseverența și încrederea în acest program de dezvoltare au făcut aceste proiecte realizabile, care inițial au fost idei de proiect și care reprezintă baza Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului 2014-2020, strategie care se integrează în Strategiile de Dezvoltare Regională și Națională, corespunzând cerințelor Comisiei Europene de finanțare a proiectelor.
– Investește în societate și urmărește cum crește – acesta este principiul după care m-am ghidat.
Mai jos puteți consulta tabelul cu proiectele finalizate, implementate în perioada 2016-2020, precum și cele care acum se află în fazele de evaluare sau contractare a căror valoare este de 472 milioane lei, peste100 milioane euro. Astăzi, la împlinirea celor 8 ani de mandat, vă mulțumesc pentru încrederea și sprijinul d-voastră” – Nicolae Barbu.
http://www.primariagiurgiu.ro/portal/giurgiu/primarie/portal.nsf/AllByUNID/giurgiu-pentru-dezvoltare-durabila-0002adde?OpenDocument