NOU! Regulamentul pe care trebuie sa il respecte toti locatarii unui bloc

Noua legislaţie privind asociaţiile de proprietari, adoptată recent, stabileşte că toţi proprietarii din condominii trebuie să adopte, până în luna septembrie 2019, un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale condominiului şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari, numit regulament al condominiului sau regulament de bloc.
Acest regulament se regăsește într-una dintre anexele proiectului de ordin MDRAP privind aprobarea conținutului-cadru al statutului și al regulamentului de condominiu și stabilește regulile pe care trebuie să le respecte locatarii blocului sau condițiile în care pot fi folosite spațiile comune ale imobilului, dar și normele de comportament și bună vecinătate dintre proprietari.
Regulamentul va trebui respectat de către toți locatarii din bloc, fie că aceștia sunt și proprietarii apartamentelor sau chiriași ori persoane ce locuiesc o perioadă limitată în acel bloc. În cazul nerespectării regulamentului de bloc, cei afectați pot sesiza președintele sau comitetul executiv al asociației despre nerespectarea regulilor de conviețuire în imobil.

Regulament-bloc (Sursa www.avocatnet.ro)

Un comentariu

  1. Tarziu.
    La Giurgiu fiecare edill s-a straduit sa sprijine dizolvarea asociatiilor ca sa nu mai aiba ce sa medieze sau sa nu mai aiba probleme de rezolvat.

Comentariile sunt inchise