Obiceiuri: Ce nu se face in a doua zi de Craciun

În cea de-a doua zi de Crăciun se sărbătoreşte Soborul Maicii Domnului. Se spune ca in aceasta zi, nasii trebuie sa isi viziteze finii. Cei care uita de finii lor, nu vor avea parte de tot ce isi doresc.
Se spune ca in aceasta zi nu este bine sa speli haine, pentru ca apa varsata pe rufe o vei folosiin viitor pentru vindecarea ranilor. Oamenii care muncesc in ziua cand e cinstita Fecioara Maria nu vor mai avea nicio zi libera tot anul.
Barfa, uneltirile si injuraturile sunt interzise. Cei care se razbuna sau doresc sa isi incheie socotelile cu cei din jur astazi vor suferi pierderi.
In unele zone, fetele si flacaii joaca pe 26 decembrie pentru a se bucura de tineretea lor. Se spune ca persoanele care danseaza cel mai mult si cel mai aprig vor fi sanatoase tot anul.
Se mai spune că de la Crăciun şi până la Bobotează, în casa unde sunt fete de măritat nu se toarce, nu se coase, altfel fetele nu se marita.
În alte zone din tara exista obiceiul ca oamenii sa mearga “cu colacul” la nasi.
Dacă a doua zi după Crăciun va bate tare vântul – se va strica recolta ce va să vie şi toamna următoare va fi furtunoasă şi ploioasă.