Ofițeru lu’ Velicu, APEL către primarul Barbu

Directorul general adjunct al Companiei APDF Giurgiu, Dănuț Ofițeru, a postat pe contul personal de facebook un apel către primarul municipiului Giurgiu Nicolae Barbu.
Acest apel al lui Dăunț Ofițeru, “în calitate de cetățean al orașului”, este de fapt un demers pentru eliberarea de către Primarie a unui acord care să permită continuarea unui proiect de modernizare a Portului Giurgiu.
Deși toate demersurile legale interinstituționale ar fi trebuit făcute de directorul general al APDF – Florian Velicu – acesta din urma se pare că tergiverseaza aceste demersuri, pentru a putea să arunce, electoral, pisica în grădina Primăriei, așa cum reiese din APELUL lui Ofițeru, pe care îl redăm integral mai jos:
“APEL către domnul Nicolae Barbu – Primarul municipiului Giurgiu
Anul trecut ,după mai multe încercări, am reușit să obținem finanțarea de la bugetul de stat a studiului de fezabilitate pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii portului Giurgiu .
Aș putea spune ,fără să greșesc ,că am prins ultimul tren care duce spre finanțarea investițiilor în infrastructura portului Giurgiu în cadrul Programului Infrastructura Mare , care se încheie în decembrie 2021.
Am apreciat operativitatea cu care ne-ați acordat certificatul de urbanism necesar inițierii studiului de fezabilitate și tratamentul echilibrat acordat eforturilor noastre de a moderniza portul Giurgiu ,în pofida tuturor disensiunilor reale sau artificiale existente între cele două administrații.
Din păcate ,în prezent suntem în imposibilitatea de a continua finalizarea etapelor premergătoare depunerii cererii de finanțare datorită apariției unor probleme în obținerea Acordului Primăriei Municipiului Giurgiu solicitat prin certificatul de urbanism.
Nu mi-aș dori ca acest subiect să fie inclus în agenda electorală a activistului politic care ocupă vremelnic postul de director general al companiei și să fie utilizat în lupta sa cu adversarii politici. Nu sunt deloc convins că acesta va încerca măcar să mimeze inițierea unui dialog între cele două administrații,de aceea folosesc această cale de a vă ruga pe dumneavoastră să găsiți soluția legală pentru a ne sprijini în demersurile noastre de modernizare a portului Giurgiu. Orice întârziere poate fi fatală pentru acest proiect, iar orizontul de timp pentru realizarea lucrarilor de investiții absolut necesare portului s-ar prelungi cu cel puțin 4 ani .
Demersul meu este al unui cetățean al acestui oraș, care a muncit peste 21 de ani în cadrul administrației porturilor Dunării fluviale și care își dorește acum la finalul activității sale în această administrație ,să lase măcar puțină speranță intr-un viitor mai bun pentru portul Giurgiu.
Vă mulțumesc !
Dănuț Gabriel Ofițeru”