Pe 1 iulie, a doua etapă a dezinsecției aeriene

În perioada 01-10 iulie 2019, în intervalele orare 05:30-10:00 și 19:00-21:00, pe o suprafață de 1.500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu, se va desfășura cea de-a doua etapă a dezinsecției pentru combaterea insectelor dăunătoare.
Aceste operațiuni de pulverizare aeriene vor fi efectuate doar în cazul în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru, altfel acestea vor fi amânate.
În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului nr. 68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului, asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepărtarea stupilor în intervale de timp cât mai reduse, în caz contrar Primăria Municipiului Giurgiu și Giurgiu Servicii Publice sunt absolvite de orice responsabilitate.
Pentru dezinsecția aeriană se va folosi K-OTHRINE PROFI 250 EC, substanță activă DELTAMETHRIN 25g/l (2,5%) și PIPERONIL BUTOXIDE 225 g/l (23,9%), omologata de Ministerul Sănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.
După finalizarea acestei activități, la nivel terestru se va acționa cu: Solfac EW 50 și Solfac Trio EC 200 urmând a fi aplicate prin pulverizare cu aparate portabile (atomizoare și termonebulizatoare) cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populație. Acțiunile de pulverizare terestra se vor încheia în data de 30 iulie 2019.
Substanțele folosite pentru dezinsecție sunt produse de grupul Bayer AG omologate și avizate de Ministerul Sănătății Publice.