Piata Centrala – abundenta si preturi pentru toate buzunarele

piataInghesuiala mare in Piata Centrala din Giurgiu, tarabele sunt luate cu asalt, chiar daca este abia inceputul toamnei. De teama cresterii preturilor, oamenii isi cumpara deja legumele de toamna bune de pus la murat…
Preturile variaza, unele sunt negociabile, altele, ba, insa chiar daca suntem la jumatatea lunii septembrie, piata este plina de cumparatori…
Fructele specifice inceputului de toamna au preturi pentru toate buzunarele, fie ca sunt autohtone, fie ca sunt de import… Strugurii au preturi cuprinse intre 7,5 si 8 lei, piersicile sunt 3,5 de lei pe kg, perele sunt ceva mai scumpe – 7,5 lei, iar prunele de Dambovita sunt 3,5 lei/kg.
Insa legumele sunt preferatele in aceste zile… Verdeata, ardei iute la ghiveci, vinete sau castraveti, gogosari si rosii, fasole teci, ceapa, cartofi ardei gras au kapia, conopida ori varza rosie sau alba – toate sunt inca destul de ieftine, astfel ca proviziile de toamna se pot face inca, fara cheltuieli prea mari.
Nucile noi inca nu au iesit pe piata, insa se mai gasesc mieji de nuca de anul trecut, iar pentru cei comozi, exista un sector cu muraturi… gata murate.
Sa nu uitam si de pofticiosi – cei care inca nu s-au saturat de pepeni in aceasta vara, mai gasesc lubenite la 1 leu/kg, dar in afara halei.
Asadar, Piata Centrala va asteapta cu preturi pentru toate buzunarele, dar mai ales cu o mare varietate de legume si fructe.