Pretul energiei termice, acelasi de anul trecut

Consilerii locali s-au întrunit, miercuri, 9 octombrie, în ședință extraordinară pentru a dezbate si aproba proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
Astfel, consilierii locali au dezbatut primul proiect de hotărâre, proiect care viza aprobarea prețului local de facturare al energiei termice livrată populațieidin municipiul Giurgiu, prin sistem centralizat, în scopul preparării apei calde pentru sezonul de încălzire 16 octombrie 2019-15 aprilie 2020.
Executivul a propus ca prețul gigacaloriei sa rămâna acelasi ca si anul trecut, în valoare de 208,18 lei.
„Este obligatoriu să aprobăm prețul de referință și subvenția. Faptul că GEP, operatorul economic a intrat în faliment ne-a forțat să înființăm o nouă societate. În acest moment nu se poate stabili nici un preț de referință ca să putem merge cu el la ANRE pentru că nu avem nici o factură și astfel nu putem întocmi o notă de fundamentare decât după prima lună de consum. Până la sfârșitul lunii noiembrie vom avea stabilit un preț de referință. Noi acum aprobăm un preț de principiu, iar atunci când vom avea facturi o să aprobăm și prețul final”, a explicat primarul Nicolae Barbu.