Primarul din Ghimpati, acuzat de abuz de putere

Primarul din Ghimpati, acuzat de abuz de putere
Primarul din Ghimpati, acuzat de abuz de putere

O familie din localitatea Ghimpati sustine ca primarul Constantin Carapanceanu îi terorizeaza din momentul în care au trecut de la PDL la Partidul Popular – Dan Diaconescu.
Capatâna Viorel si sotia sa, Capatâna Elena au fost alaturi de primarul Carapanceanu, înca din anul 2000, si din declaratiile lor am înteles ca sunt chiar rude mai îndepartate de-ale primarului.
„Am fost ca fratii, ne întâlneam destul de des, îl ajutam în campaniile electorale. Între timp ne-am privatizat, ne-am deschis un magazin si am început sa ne dezvoltam, sa modernizam spatiul.
Totul a fost în regula, pâna în momentul în care, acum câteva luni, ne-am schimbat optiunea politica, si am început sa simpatizam cu PP-DD. Am decis, pur si simplu, sa nu mai facem parte din PDL” – ne-a precizat Viorel Capatâna.
El a declarat ca s-a hotarât sa se adreseze presei, pentru ca nu mai poate suporta abuzurile de putere ale primarului.
Din momentul în care a hotarât ca nu se mai simte reprezentat de catre PDL, au început cosmarurile…
„Nu numai ca au început sa vina fel de fel de mesaje de la primar, prin interpusi, dar au început si controalele, si mai ales, amenzile. În primele doua saptamâni am avut controale din doua în doua zile, Nu plecau unii, pentru ca veneau altii – de la toate institutiile statului… Iar amenzile nu erau mici deloc – ci erau amenzi maxime. Motivele erau dintre cele mai puerile… Desi avem apa curenta, am fost amendati ca nu avem asa ceva. Ca nu avem apa calda, ca avem chiuvetele prea sus sau prea jos, ca o priza e prea aproape de sol sau ca un întrerupator este prea departe de tocul usii – cam acestea erau motivele.
Pe data de 6 decembrie 2011 a fost apogeul controalelor: au descins la magazin, din câteva masini, 15 persoane de la diferite institutii de control: Garda Financiara, OPC, DSV, ITM, Protectia Muncii, împreuna cu directorii institutiilor si cu o secretara de la Prefectura.
N-au stat prea mult pe gânduri, ci s-au apucat sa scrie procesele verbale de amenzi de parca eram cei mai temuti infractori. Noi eram doar doi, iar ei 15, si trageau de noi, care încotro…”.
Viorel si Elena Capatâna au mai precizat ca aveau deschisa si o sectie de termopane în localitate, si îl acuza pe Constantin Carapanceanu ca i-ar fi închis abuziv aceasta activitate. Mai mult de atât, cei doi declara ca au fost agresati de jandarmii din localitate.
Viorel Capatâna – Nu a fost de ajuns ca mi-a închis sectia de termopane, dar mi-a înscenat si o întâmplare, prin care am fost batut de jandarmi… Aveam un schimb de replici mai dur cu un concetateaqn, iar jandarmii m-au încatusat si au dat în mine. Sigur ca tipam, iar politistii care erau de fata îmi spuneau sa nu mai tip… Am si certificat medico-legal, însa nu cred ca ma baga cineva în seama… Atâta timp cât nepotul primarului este seful jandarmilor din Ghimpati, ei taie si spânzura… Chiar el îi instiga pe jandarmi sa dea în mine… A venit si baiatul meu si i-a rugat sa nu mai dea în mine, însa erau atât de porniti, ca l-au lovit si pe fiul meu… Dupa ce am fost batut, mi-au mai dat si o amenda de zece milioane de lei vechi… Probabil pentru ca am tulburat linistea publica cu tipetele de durere pe care le scoteam din cauza loviturilor”.
Familia „victima” ne spune ca avea semnale ca se va întâmpla ceva rau, de mai mult timp: „Domnilor, avem un var, care este var si cu Costel Carapanceanu, care a venit si ne-a atentionat ca o sa avem probleme – imediat dupa ce am iesit din PDL si am intrat în PP. Circula vorba ca actualul primar ar fi spus ca va cheltui sume enorme numai pentru a iesi din nou primar…
Va spunem cu mâna pe inima ca ceea ce se întâmpla este o executie ordinara. Nu se poate sa te comporti asa cu un om care ti-a fost aproape în cele mai dificile momente…
Chiar si unii din inspectorii institutiilor care m-au amendat m-au întrebat în soapta daca ne-am pus rau cu cineva <<de sus>>”…
Aceasta este povestea unor oameni care îsi cauta dreptatea – deocamdata prin presa.
Mentionam ca am stat de vorba si cu primarul Carapanceanu, care ne-a asigurat de transparenta si ne-a precizat ca va avea un drept la replica documentat, functie de acuzele care i se aduc.