Primarul municipiului a semnat un nou contract de finanțare în valoare de 36 milioane de lei – „Modernizarea infrastructurii de transport public în zona estică a municipiului”

Primarul Nicolae Barbu a semnat, ieri 6 mai, contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizarea infrastructurii de transport public în Zona Estică a Municipiului Girugiu”.
”Prin semnarea acestui contract de finanțare am finalizat contractarea întregului proiect privind mobilitatea urbană. Primul contract de finanțare privind mobilitatea urbană a fost semnat pentru Coridorul Central și are o valoare de 48 de milioane lei, cel de-al doilea pentru Coridorul Vestic care are o valoare de 65 de milioane lei și cel pe care l-am semnat, azi, este pentru zona Estică și are o valoare de 36 milioane lei. În total, aproximativ 150 de milioane lei, fonduri europene, au fost atrași pentru mobilitate urbană în municipiul Giurgiu”, a declarat primarul Nicolae Barbu după semnarea contractului.
În cadrul proiectului care privește zona Estică a municipiului Giurgiu vor fi reabilitate străzile Digului, Unirii, Aleea Plantelor, Voestalpine adiacent Verigă – unde se va face și Park&Ride – și b-dul Academician Marin Voiculescu.
Pe lângă modernizarea infrastructurii de transport pe aceste străzi, vor fi amenajate trotuare noi, acolo unde lipsesc, și refacerea celor existente, vor fi achiziționate autobuze nepoluante, vor fi create piste pentru biciclete, stațiile de transport public în comun vor fi amenajate în alveolă.
De asemenea, vor fi amenajate spații verzi, va fi creat un sistem de management al traficului, și nu în ultimul rând va fi implementat un sistem integrat de management al flotei, cu componente de informare călători, e-ticketing și management integrat al flotei.