Proiect pilot pentru colectarea selectiva a gunoiului, in doua zone din municipiu

Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a abordat din nou problema colectarii selective a gunoiului in municipiul Giurgiu. Este o problema delicata, daca privim prin prisma modului in care unii dintre locuitori inteleg sa aplice, sa se conecteze la noile reguli.
“În urma discuțiilor cu operatorul de salubritate Rosal și având în vedere legislația națională armonizată celei comunitare, am decis ca de la începutul lunii iunie să implementăm un proiect pilot în două zone din municipiu: cartierele Oinac si Policlinica.
Aici vom amplasa 4, respectiv 6 platfome de tip containere maritime, care vor avea în interior euro-containere de colectare selectivă și containere pentru deșeurile menajere. Acestea vor avea un sistem de cantărire cu acces pe bază de cartela, dar si supraveghere video.
Nu vom tolera sub nicio formă aruncarea gunoiului la întâmplare sau nerespectarea tipului de tomberon pentru fiecare categorie de deșeu în parte.
Acest proiect pilot vine să testeze modul de lucru, de acces în platformă, de cântărire sau de colectare selectivă, având în vedere noutățile care vor fi introduse din această vară în ceea ce privește colectarea deșeurilor”, a declarat edilul sef.
Nicolae Barbu a mai precizat ca amenzile pentru cei care nu se conformeaza regulilor sau care arunca gunoiul la intamplare, vor fi extrem de mari.
“Foarte multi cetateni inca mai arunca gunoiul din case pe geam, il lasa la coltul blocului sau il arunca in cosurile stradale. Va anunt ca amenzile pentru aceste persoane vor fi la nivelul maxim admis de legislatia in vigoare.
Orasul nu este al primarului, este al tuturor, si toti trebuie sa avem grija de el”, a precizat primarul municipiului.