Proiecte si implicare – primarul Viorel Rotaru a schimbat fata comunei Baneasa

De cativa ani, fata comunei Baneasa s-a schimbat spectaculos. Strazi asfaltate, trotuare din pavele, santuri pluviale si un centru al localitatii de invidiat.
Impreuna cu primarul Viorel Rotaru am facut un tur al realizarilor din ultima perioada si am imortalizat cateva dintre obiectivele realizate.
“Comuna Baneasa, ca si alte localitati din judet este unul din beneficiarii Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL). Am avut un proiect inceput pe PNDL 1 anul trecut, proiect care se finalizeaza anul acesta. Este vorba de asfaltare a strazilor din localitate, cu o lungime totala de 8 kilometri (18 strazi) – au mai ramas de asfaltat doua strazi de circa 500 de metri si vom incheia acest proiect foarte curand.
Pe PNDL 2 avem un proiect pe infrastructura – asfaltare – care este in stadiul de autorizare a proiectului tehnic. Acum se fac pregatirile si intr-o perioada de maximum doua saptamani vor incepe lucrarile. Am dat deja ordinal de incepere a lucrarilor de proiectare, care sunt finalizate in proportie de 80%.Prin acelasi program PNDL 2 se lucreaza la scoala nr. 2 Meletie – este vorba de reabilitarea cladirii scolii (izolare termica, schimbarea acoperisului, toalete in interior, alei exterioare). Va fi o schimbare totala a acestei scoli.Tot pe PNDL 2, la scoala nr. 1 Baneasa am inceput extinderea si vor fi construite toalete la interior.
Din bugetul local construim chiar acum trotuarele de-a lungul drumului national in satul Pietrele. Este un lucru necesar, dincolo de aspectul estetic si de siguranta pe care acestea il dau localitatii.Tot din bugetul local, lucram la extinderea trotuarelor in satul Frasinu – anul trecut a fost construit trotuarul in proportie de 70%. Iar in acest an se finalizeaza lucrarea. Odata finalizate aceste lucrari, putem spune ca am acoperit intreaga zona adiacenta drumului nationat care trece prin cele trei sate: Baneasa, Pietrele si Frasinu” a declarat primarul comunei Baneasa.In ce priveste beneficiarii Legii 416, primarul Viorel Rotaru spune ca numarul acestora a scazut sub jumatate din cati erau in anii trecuti, motivul fiind ca cea mai mare parte din beneficiarii ajutorului social s-au angajat la firme de salubritate din Bucuresti.
“Cei care au ramas – in jur de 60 de persoane – sunt cei care au problem si nu se pot deplasa. Cu o parte dintre acestia intretinem domeniul public, asiguram mana de lucru necalificata pentri igienizarea scolilor sau pentru taiatul lemnelor si depozitarea acestora pentru scoli”, a precizat Viorel Rotaru.Referindu-se la o prioritizare a proiectelor, primarul din Baneasa a spus ca primul pe lista in acest moment este proiectul de apa si canal pentru satul Baneasa, proiect in valoare de 16 milioane de euro.
“Acesta este un proiect foarte complex – patru dosare imense, la care am lucrat aproape doi ani… Proiectul este depus deja la Bruxelles si se afla intr-o faza avansata, foarte aproape de incheierea contractului de finantare. Faptul ca suntem intr-o Asociatie de Dezvoltare Intracomunitara (ADI), o organizatie sanatoasa si serioasa de la Voluntari, ne face sa fim optimisti si sa credem ca proiectul este realizabil. Graficul de executare al acestui proiect este ca in 2019 sa se scoata la licitatie executia, iar in 2020 sa se inceapa efectiv lucrarile”, a precizat primarul comunei Baneasa.Viorel Rotaru intelege faptul ca oamenii ar dori ca proiectele sa se implementeze cu o viteza mai mare, insa drumul unui proiect este foarte sinuos, de la idee si pana la punerea in practica…
Este ca si cum ai planta un pom acum, si maine vrei sa culegi si fructele… Asa ceva nu se poate. Toate proiectele au un anumit traseu, destul de greoi si abia apoi sunt implementate. Ei bine, oamenii percep ca se lucreaza doar atunci cand vad muncitori pe teren… Nu este deloc asa, este o munca imensa de la punerea proiectului pe hartie si pana cand acesta este implementat efectiv, este o munca de echipa…”, a apreciat in final Viorel Rotaru.

2 comentarii

  1. Asa zisul trotuar de la Pietrele e o bataie de joc, e facut aiurea, e o lucrare facuta sa sifoneze banul public. Primarul Rotaru isi bate joc de cetateni cu niste lucrarei de mantuiala si mai vrea sa fie si votat…

Comentariile sunt inchise