Proiectul #Antreprenorium: 79 de planuri de afaceri au intrat in concurs

Nu mai puțin de 79 de planuri de afaceri au fost depuse în cadrul concursului organizat în cadrul proiectului #Antreprenorium, implementat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).
Au fost invitați la concurs cei care au domiciliul sau reședința într-unul dintre cele șapte județe ale regiunii Sud-Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu sau Călărași și care sunt interesați să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune. Cele mai multe proiecte au venit din Teleorman și Prahova, iar afacerile propuse includ organizarea de evenimente, colectarea deșeurilor, producția de mobilier, realizarea de aplicații informatice pentru telefoane mobile, service-uri auto, ateliere de confecții, cabinete stomatologice, săli de fitness sau clinici de recuperare.
Luni, 15 octombrie, vor fi anunțați câstigatorii (vor fi selectate cel puțin două planuri de afaceri din fiecare dintre cele șapte județe), care vor primi o finanțare de până la 160 000 lei fiecare. În plus, câstigatorii concursului de planuri de afaceri vor avea ocazia să dobandească abilităti practice în cadrul unor stagii de practică în întreprinderi reale, vor beneficia de consiliere, consultantă și mentorat, iar funcționarea și dezvoltarea afacerii finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioadă de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acesteia.
Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zonă urbană din regiunea Sud a României.
Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact:
E-mail: antreprenorium@europroject.org.ro
Tel: 0758.099.670