Proiectul #Antreprenorium pregătește viitorii antreprenori ai Regiunii Sud

Sute de persoane interesate de inițierea și dezvoltarea unei afaceri în regiunea Sud a României au participat la sesiunile de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, organizate în cadrul proiectul #Antreprenorium, implementat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).
Sesiunile au avut loc în cinci dintre cele șapte județele ale Regiunii Sud: Prahova, Ialomița, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, urmând ca sesiuni similare să fie organizate curând și în județele Argeș și Călărași. În cadrul acestora, participanții au putut afla detaliii despre instrumentele și cunoștințele necesare deschiderii unei afaceri, dar și despre posibilitățile de finanțare a acestora.
Pe lângă sesiunile de informare, proiectul #Antreprenorium oferă și posibilitatea înscrierii la cursuri de formare a competențelor antreprenoriale, unde poți afla detalii despre cadrul general în care activează afacerea, despre marketing-ul afacerii și finanțarea acesteia, dar și despre fundamentarea și elaborarea unui plan de afacere. Fiecare stagiu de curs are o durată de desfăsurare de 40 de ore, iar competențele antreprenoriale dobândite de cursanți sunt certificate ANC.
Cei care doresc să pună în practică cele învățate și au domiciliul sau reședința într-unul dintre cele șapte județe ale regiunii Sud și sunt interesați să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune pot participa la concursul de planuri de afaceri desfășurat în cadrul #Antreprenorium. Până la 26 octombrie 2018, vor fi selecate cele mai bune 55 de planuri de afaceri, care vor primi o finanțare în cadrul proiectului de până la 160.000 lei fiecare, pentru ca afacerea să poată porni.
Câstigatorii concursului de planuri de afaceri vor dobândi abilităti practice în cadrul unor stagii de practică în întreprinderi reale, vor beneficia de consiliere, consultantă și mentorat, iar funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora.
Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud a României.
Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact: E-mail: antreprenorium@europroject.org.ro Tel: 0758.099.670

Comentariile sunt inchise