Rotary planteaza – O mie de stejari plantati de membri Rotary Club Danubius Giurgiu

R 11Sub denumirea generic “Rotary planteaza”, Clubul Rotary Danubius Giurgiu a demarat miercuri, 29 noiembrie o initiativa laudabila: plantarea a 1.000 de stejari intr-o zona in care chiar era nevoie de arbori – pe malul canalului Cama (imediat dupa fosta groapa de gunoi a orasului).R3Membrii clubului Rotary Danubius Giurgiu nu au ezitat sa puna mana pe lopeti si harlete, sa sape gropile si sa planteze puietii de stejar.
Rotarianul Valentin Mihaila a precizat ca initiativa este una mai veche, iar partenerii acestei actiuni sunt Romsilva si Primaria Giurgiu.Mihaila VPresedintele Rotary Club Danubius Giurgiu pentru anul 2018 va fi doamna Ramona Iordache, care a promis ca astfel de actiuni, pe langa altele, vor fi derulate si in perioada urmatoare …ramona iordache“Sunt convinsa ca aceasta actiune va continua si anul viitor… Nu este vorba numai de actiunea in sine, ci si de transmiterea unui mesaj – acela ca mediul este foarte important pentru noi, pentru copiii nostri.
Anul viitor vom continua actiunea de impadurire, insa vreau sa ne indreptam atentia si eforturile sa ajutam copiii, pentru ca acest lucru ne va asigura un viitor mai bun”, a spus Ramona Iordache.
Si primarul Nicolae Barbu, vechi membru al Clubului Rotary a lasat pantofii pentru cizmele de cauciuc si a spus prezent la aceasta actiune.R 2“Ca si celelalte proiecte realizate de Rotary si care au implicat un teren al Primariei, am pus la dispozitie acest teren, am asigurat logistica si vom prelua intretinerea acestor puieti, pentru ca este foarte important sa intretinem ceea ce facem acum si mai ales sa pazim acesti puieti de stejar sa fie smulsi sau sa vina crescatorii de animale cu turmele aici…
Nu ne ramane decat sa speram ca se vor bucura copiii nostri de racoarea si frumusetea acestei viitoare paduri de stejari.
Amplasamentul nu a fost ales intamplator… Suntem in apropierea canalului Cama, unde municipalitatea are proiecte mari cu bani europeni. Zona canalului va intra foarte curand intr-un proiect de amenajare peisagistica pentru agrement.
Revenind la Rotary Club Danubius Giurgiu, in urma cu o saptamana a fost organizat un bal de caritate, iar suma colectata va fi folosita pentru dotarea unor scoli din municipiu… Rotary se implica intotdeauna in viata civila a municipiului Giurgiu”, a precizat primarul Nicolae Barbu.R4