S-au inasprit controalele in Vama – S-a dat „dezlegare” la traficul de… petarde

Dupa un an de liniste, perioada in care… pocnitorile au fost folosite doar la mitinguri, traficantii de materiale pirotehnice incearca vama cu… petardele.
Ieri, 11 decembrie, in fapt de seara (ora 20:00), poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 25.800 astfel de articole pirotehnice, în valoare de 3.000 lei, pe care o femeie, cetăţean român, a încercat să le introducă în țară fără a deține autorizațiile necesare.
La controlul efectuat in autoturismul doamnei respective (52 de ani), pe bancheta din spate si in portbagaj s-au gasit pocnitorile si petardele, despre care femeia a declarat ca ii apartin si ca le-a achizitionat din Ruse, urmand sa pocneasca cu ele de sarbatori, fix de 25.800 de ori.
Doamna cu pricina a mai declarat ca nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare, drept pentru care, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a permis continuarea călătoriei.