Saci cu varză, plăpumi sau scutece de unică folosinţă, în canalizarea menajeră a oraşului!

Daca vă intrebati ce mai aruncă giurgiuvenii în canalizarea menajeră, răspunsul îl găsiti în desele intervenţii ale operatorului Apa Service.
Operatorul Regional de apă şi canal “APA SERVICE” SA revine în actualitate cu problema obturării canalizărilor menajere. Din cauza consumatorilor care aruncă la canalizare deşeuri ce nu se dizolvă, în staţiile de pompare se strâng săptămânal remorci întregi de reziduuri iar operatorul se confruntă zilnic cu situaţii în care trebuie să intervină suplimentar pentru a remedia tot felul de avarii, intervenţiile fiind de fiecare dată costisitoare.
Vă prezentăm, mai jos, un comunicat al conducerii “Apa Service” SA:
N.R. Ceea ce operatorul nu specifica in acest comunicat, este lista cu tot ceea ce se descopera in canalizarea menajera: de la plapumi, la saci de plastic cu varza murata…

În atenţia consumatorilor casnici
Vă aducem la cunoştinţă că este interzisă evacuarea în canalizarea menajeră a oricărui fel de reziduuri grase (grăsimi sau uleiuri alimentare sau nealimentare) precum şi a deşeurilor nedizolvabile, îndeosebi pungi, şerveţele umede sau scutece de unică folosinţă (Pampers).
Trebuie cunoscut faptul că, în condiţiile în care aceste deşeuri ajung în canalizările menajere, pe lângă obturarea racordurilor individuale produc şi blocarea şi deteriorarea pompelor din staţiile de pompare.
Vă mulţumim pentru conduita dvs. civică, prin care putem evita situaţiile neplăcute ce duc la dereglări ale fluxului tehnologic sau la avarii costisitoare.
Conducerea
“Apa Service” SA