Scoala nr. 4 si Gradinita nr. 9 – Start pentru lucrarile de eficientizare energetica cu fonduri UE

O echipa de proiect din cadrul Primariei Giurgiu, impreuna cu primarul Nicolae Barbu au fost astazi prezenti la doua unitati de invatamant, unde vor incepe lucrarile pentru eficientizare energetica, in cadrul a doua proiecte castigate de Primarie cu fonduri europene pe Programul Operational, Axa prioritara 3, Cladiri Publice. Impreuna cu edilul sef a fost si directorul firmei castigatoare a licitatiei – giurgiuveanul -Gabriel Pana.
Lucrările de reabilitare termică de la școala gimnazială nr. 4 – ”Mihai Eminescu” sunt pe un proiect in valoare de 1.930.466,93 lei, iar Grădinița nr.9 pe un proiect în valoare de 1.854.781,24 lei.Primarul Nicolae Barbu a atentionat constructorul ca la ambele proiecte sa finalizeze lucrarile interioare pana in data de 1 septembrie, astfel ca in 10 septembrie, procesul de invatamant sa se poata desfasura fara probleme.
Evident ca a primit asigurari ca lucrarile in interior vor fi gata la timp, iar lucrarile exterioare pana la sfarsitul anului sau cel mult pana in primavara lui 2020.Lucrarile de eficientizare energetica constau in schimbarea instalatiei de iluminat cu una performanta (pe leduri), schimbarea geamurilor cu termopan pentacameral, reparatea si izolarea acoperisului, izolarea subsolurilor, eficientizarea instalatiilor de incalzire si anvelopare exterioara.În următoarea perioadă, va fi dat startul lucrărilor de eficientizare energetică și la celelalte unități de învățământ pentru care au fost depuse și câștigate fonduri europene:
– Eficientizare energetică Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu
Valoare totală proiect – 2.642.678,78 lei
– Eficientizare energetică Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” – corp C1 din municipiul Giurgiu
Valoare totală proiect – 2.426.510,58 lei
– Eficientizare energetică școala gimnazială nr. 5 din municipiul Giurgiu
Valoare totală proiect – 1.745.615,28 lei
– Eficientizare energetică grădinița cu program prelungit ”Căsuța fermecată din municipiul Giurgiu
Valoare totală proiect – 2.033.273,35 lei
– Eficientizare energetică grădinița cu program prelungit ”Dumbrava minunată” – corp C2 din municipiul Giurgiu
Valoare totală proiect – 627.830,94 lei.

Un comentariu

Comentariile sunt inchise