Se ingroasa gluma: Mai multi profesori, retinuti pentru ca au primit mita la BAC-ul din 2013

Constantinescu Adrian Dinu, Ivan Lucica, Iacob Adriana, Floarea Silvia Nicolae, Niculae Nicoleta si Martac Elisabeta, sunt cei sase inculpati, retinuti marti, 26 august, de catre procurorii anticoruptie, pentru 24 de ore.

Cei sase, sunt cercetati, dupa caz, sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita, luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie.

Pentru acestia, s-a dispus de asemenea punerea in miscare a actiunii penale fata de alti 62 de inculpati sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita, luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie.

Se pare ca in perioada sustinerii examenului de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2013 mai multi profesori din cele doua centre de corectare din judetul Giurgiu au pretins si primit diverse sume de bani de la elevi si parinti in scopul favorizarii acestora prin fraudarea rezultatelor obtine la probele scrise, in vederea identificarii lucrarilor ce urmau sa fie supraevaluate, profesorii comunicand elevilor sau parintilor semne particulare de recunoastere care au fost inserate in lucrari. In acelasi timp, oamenii legii au descoperit aproape 110 astfel de lucrari, in urma recorectarii acestora, baremul obtinut fiind cu mult sub cel acordat de profesorii fata de care exista probe ca ar fi primit bani pentru o notare neconforma cu realitatea.

Cercetarile continua in cauza in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare a fiecaruia dintre participanti.

Mentionam ca, datele specificate mai sus nu sunt de natura a aduce atingere principiului prezumtiei de nevinovatie.