Se va relua circulatia TIR-urilor prin cartierul Rudari

Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Barbu, in cadrul conferintei de presa de miercuri, 8 mai.
Edilul sef a precizat ca nu a ajuns la nicio intelegere cu reprezentantii Politiei de Frontiera, care refuza sistematic sa deschida traficul pe vechiul traseu, care acum este “proprietatea” lor.
Motivatia anuntului facut de pimarul Barbu este aceea ca majoritatea angajatilor Politiei Locale sunt angrenati in dirijarea traficului pe ambele sensuri de mers – prin fata sediului DPL – fiind neglijate celelalte activitati care intra in competenta politistilor locali.
“În perioada în care circulaţia TIR-urilor a fost oprita, în zona Rudari a fost refacut carosabilul, s-au trasat marcaje si au fost amenajate trecerile de pietoni.
Insa, pentru ca nu am gasit intelegere la cei de la Politia de Frontiera, iar politistii locali au program non stop sa dirijeze traficul TIR-urilor, vom da drumul circulatiei – doar pentru intrarea in tara  a TIR-urilor. Iesirea din tara se va face tot pe la Politia Locala.
Imi pare rau, dar prin Rudari este traseul stabilit prin Hotarare de Guvern”, a declarat edilul sef al municipiului Giurgiu.
Nicolae Barbu a mai spus ca ramane inca nerezolvata problema trotuarelor din zona, explicand ca zona Rudari este cuprinsa intr-un proiect complex cu finantare europeana. In aceasta situatie, realizarea trotuarelor din fonduri proprii ar pune in pericol un proiect European de circa 7 milioane de euro.