Senatorul Cristian Marciu continua seria declaratiilor politice – o noua localitate din judetul Giurgiu a fost facuta cunoscuta in plenul Senatului

La sfarsitul lunii octombrie, senatorul Cristian Marciu a sustinut o noua declarative politica in plenul Senatului Romaniei, continuand prezentarea realizarilor din localitatile judetului.
De aceasta data, localitatea care a avut privilegiul sa fie prezentata in Senat a fost Vanatorii Mici.
Sub titlul generic “VÂNĂTORII MICI – O comună prea puțin cunoscută din județul Giurgiu”, senatorul Cristian Marciu s-a aratat impartial, prezentand realizarile si neajunsurile dintr-o comuna pastorita de un primar ALDE.

“Să trăiesti cu impresia ca există o singură perspectivă care contează sau doar un singur unghi de vedere din care să discutăm despre activitatea primarilor din județul Giurgiu, cei ai Partidului Social Democrat, ar fi o dovadă sigură de …. miopie politică!
Așa că abordez astăzi și din perspectiva faptelor concrete prezentarea unui primar care a câștigat alegerile locale pentru functia de primar în urmă cu doi ani în comuna VÂNĂTORII MICI din județul Giurgiu cu susținerea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). In judetul nostru ALDE are 3 primari de comune – la Malu, Vânătorii mici şi Daia.
Aurelian Simion ,primarul comunei Vânătorii Mici, la primul său mandat, profesor de biologie, este unul dintre acestia. Consiliul local are 6 consilieri de la ALDE, 6 de la Partidul Social Democrat și un consilier de la PNL.
Aprecia recent primarul , într-o conferință de presă susținută la sediul ALDE din Giurgiu , că în cei 30 de ani care s-au scurs de la instalarea democrației, comuna lui nu a beneficiat de investiții în infrastructură. Din cei 50 de Km de străzi și drumuri aferente acestei localități, au fost asfaltați doar 2 Km. Proiecte de utilități,de reabilitări de scoli,de drumuri, locuri de joacă, terenuri de sport sunt pentru toate satele.
Acum, pe guvernarea PSD-ALDE lucrurile se așează constructiv și are încredere că până la finalizarea acestui mandat va reusi reabilitarea a 3 școli din cele 8 pe care le are comuna, un proiect de apă potabilă în 3 sate, iar cele 8 localități care se găsesc pe raza teritorială a comunei să beneficieze de apă curentă și modernizare drumuri de interes local.
Pe fonduri proprii a contribuit la cofinanțarea proiectelor prevăzute pe PNDL 1 și PNDL 2 și a realizat amenajarea peisagistică a curții Primăriei dar și curțile școlilor Corbeanca, Cupele, Poiana lui Stângă.
A inițiat demersuri pentru aprobarea unui proiect de canalizare si are în intenție achiziționarea unui utilaj multifuncțional pe GALul din care face parte comuna.
A fost semnată finanțarea proiectului „CONSTRUIRE GRDINITA NOUA IN SAT VANATORII MARI, COMUNA VANATORII MICI, JUD. GIURGIU, Valoare estimată totală 1.776.029,00 lei , proiect important pentru desfășurarea unui proces de învatamant de calitate, pentru că in comuna sunt 8 Școli, 6 grădinițe, 650 copii preșcolari și școlari.
• La Vanatorii Mici există Spitalul TBC Izvoru de care beneficiază în principal pacienți din județ.
• În comună 70 de persoane sunt Asistati sociali .
• 15 septembrie, Ziua Comunei Vânatorii Mici a fost un eveniment organizat cu participarea multor artişti de renume pe Terenul de Sport din satul Vânătorii Mari.
Gazele, apa, canalizarea pot dezvolta aceast ă comuna, în care agenții economici înseamna doar o singura firmă austriaca cu profil prefabricare betoane iar populatia nu consumă atât incit sa fie fezabil proiectul pentru un investitor privat, ocupatia de baza fiind inca agricultura de subzistenta în comună.
Proiectele pe gaze nu sunt finantate,încă ,prin programe de dezvoltare locala ,așa că la Vânatorii Mici se așteaptă PNDL 3 .
• Corbeanca, Cupele, Izvoru, Poiana lui Stângă, Vâlcelele, Vânătorii Mari, Vânătorii Mici (reședința) și Zădăriciu sunt satele care compun comuna. Poiana lui Stângă, situat peste autostrada A1 , este o localitate frumoasa, aproape de Argeș, pentru că aici locuiesc foarte mulți și renumiți constructori .
• Puțini ar face o asociere imediată între Fântâna, Cerbul, Sonda , Coroana murală cu un turn crenelat și comuna VÂNĂTORII MICI. Sunt elementele însumate ale stemei celei mai nordice comune comune a județului Giurgiu, situată la 42 km de București. Fântâna face trimitere la numele unor sate aparţinătoare comunei, respectiv Izvorul şi Vâlcelele.Cerbul simbolizează bogăţia cinegetică a zonei, determinând denumirea localităţii. Sonda simbolizează bogăţia solului în zăcămintele de petrol. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
La Vanatorii Mici , din cei 13 consilieri 6 sunt din partea Partidului Social Democrat.
Aceștia mi-au spus că edilul se poate baza pe voturile lor, ca şi până acum, pentru toate proiectele benefice pentru comună şi pentru locuitorii săi, pentru că atunci când ești implicat în administrația publică locală cel mai important este să te gândești la cei care așteaptă ceva de la tine. Nu se pune problema ca Partidul Social Democrat să fie împotrivă. Sunt receptivi la sugestiile primite dinspre aleșii locali ALDE. Toate proiectele de hotărâre propuse spre analiză și dezbatere de executiv consilierilor locali din Vânătorii Mici în concordanță cu interesul comunității au fost votate. La Vanatorii Mici activitatea consililului local inseamnă muncă, seriozitate și respect reciproc, în interesul cetățeanului.
Prin PNDL 1 comunitatea locală beneficiază de urmatoarele proiecte:
1. Modernizare drumuri de interes local comuna Vânătorii Mici în valoare de 1,2 mil.lei.
2. Modernizare si Extindere Scoala Primară nr.7 Sat Cupele, în valoare de 0,2 mil.lei.
3. Modernizare si Extindere Scoala Gimnaziala nr.6 Sat Corbeanca, în valoare de 0,38 mil.lei.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2 :
1. Sistem centralizat de alimentare cu apă în satele Corbeanca, Vâlcelele și Zădăriciu în valoare de 3,8 mil.lei
2. Modernizare și extindere Școală Gimnazială nr. 3 , sat Vânătorii Mari, val. 0.46 mil.lei.
3. Modernizare drumuri de interes local în comuna Vânătorii Mici, în valoare de 8,6 mil.lei.
Desigur, lucrurile nu se mișcă cu viteza dorită ,dar se mișcă într- o direcție bună.
Întotdeauna exista pareri pro si contra dar esența este că …se poate, aprecia primarul din comuna Vânătorii Mici pe un cont de socializare.
SENATOR PSD DE GIURGIU CRISTIAN MARCIU”