Senatorul Cristian Marciu – interpelare in sprijinul copiilor hipoacuzici

marciu CLuni, 19 martie, senatorul giurgiuvean, Cristian Marciu i-a adresat o interpelare in plenul Senatului, ministrului Educatiei, Valentin Popa.
Senatorul giurgiuvean l-a intrebat pe ministrul Invatamantului daca are in vedere instituirea unui examen de bacalaureat diferentiat pentru copiii hipoacuzici si a solicitat un raspuns scris de la aceasta.
Iata mai jos, textul interpelarii:
„Elevii hipoacuzici de la centrele de profil susțin un examen de bacalaureat cu același nivel de dificultate ca într-o şcoală normală (lucrările lor sunt evaluate laolaltă cu cele ale absolvenților din liceele normale).
Vă rugăm să ne precizați, în scris, domnule Ministru, dacă Ministerul Educației are în vedere să instituie o formă specială de bacalaureat pentru elevii hipoacuzici.
Cea mai simplă variantă ar fi ca aceștia să aibă şansa să dea examenele diferenţiat, în centre speciale pentru elevi cu dizabilităţi, pentru a le crește șansele de reușită în viață, deoarece handicapul de care suferă le creează dificultăți majore de înțelegere și asimilare a materiei față de copiii normali.
Cu stimă,
SENATOR PSD MARCIU OVIDIU CRISTIAN DAN”