Strazile din Giurgiu, calvarul soferilor

Strazile din Giurgiu
Strazile din Giurgiu

Strazile din Giurgiu au devenit adevarate capcane atât pentru soferi cât si pentru pietoni.
Lucrarile care se efectueaza (canalizare, apa, gaze) se fac ca si cum lucratorii care le efectueaza au ceva de impartit. Când se termina o lucrare si se acopera cât de cât gropile, alte utilaje deschid alte lucrari. Strazile si ulitele din municipiu sunt inchise dupa cum le casuna lucratorilor sa faca vreo traversare, spre disperarea soferilor, care se vad prinsi in blocaje ce le pun nervii la incercare.
Taximetristii, ambulantele si SMURD-ul sau pompierii, care ar trebui sa ajunga contratimp in locatiile unde sunt solicitati, sunt deseori prinsi in capcanele pe care le intind lucratorii si utilajele care sapa neincetat.
La rândul lor, pietonii fac adevarate slalomuri printre gropi, santuri si utilaje. Fiecare iesire din bloc este o adevarata surpriza… Nimeni nu stie sigur daca in fata scarii nu se casca cumva un sant, daca nu au venit baietii cu utilajele sa decoperteze ce acoperisera cu o zi inainte. Mormanele de pamânt acopera uneori chiar si ferestrele celor care au nenorocul sa locuiasca la parter.
Sigur ca nimeni nu condamna faptul ca se lucreaza, ca apa o sa vina la robinet prin conducte noi, fara rugina, ca se reabiliteaza canalizarea si ca se aduc conductele de gaze la usa blocurilor. Cetatenii sunt nemultumiti de lipsa de organizare.
„Daca tot se lucreaza, sa se faca asta cu cap, organizat. Asa ne tin din vara, au venit unii au sapat, au astupat, au turnat asfalt – e adevarat ca nu peste tot – si dupa o zi sau doua, când am zis si noi ca am scapat, ca va veni o ploaie care va spala praful, am auzit iarasi utilajele huruind. De data asta scoteau pavelele de la trotuar si au facut alte santuri. De o luna stam cu pamântul in fata blocului, si parca nu se mai termina odata toata nebunia asta”, ne-a declarat un locatar de pe strada Decebal.