Surprizele recensamântului vazute din Primarie

Surprizele recensamantului
Surprizele recensamantului

Secretarul Primariei Giurgiu, Petre Rosu, este cel care explica pe intelesul tuturor, ce si cum cu legalitatea hotarârilor de consiliu local, sau orice actiune a executivului. intotdeauna la obiect, chiar daca uneori, ca arbitri, trage un procentaj mic pentru echipa gazda.
Ne-a mirat iesirea lui de marti, in care a spus ca este surprins de rezultatul recensamântului.
„Am constatat, la incheierea recensamântului, ca foarte multi giurgiuveni sunt plecati in strainatate. Sunt surprinzator de multi, nu ma asteptam. Sunt case goale, nelocuite, poate ca sunt si multi plecati la tara…”.
De data asta, Petre Rosu mai bine tacea.
Este impardonabil, din functia detinuta, sa spui ca esti surprins de faptul ca multi giurgiuveni sunt plecati de acasa, la munca in strainatate sau la tara.
Asta dovedeste ca sunt oameni care n-au mai iesit din castelul numit Primarie, ca nu realizeaza care-i viata reala in Giurgiu.
Am putea sa-i raspundem noi domnului secretar ca oamenii au plecat sa munceasca in strainatate de nevoie, nu de drag. Pentru ca nu au gasit de lucru in Giurgiu. Cei care au plecat la tara, au aceleasi motive ca si cei care au plecat in strainatate. Unii si-au vândut casele, altii nu, inca le mai pastreaza, goale, asa cum ati constatat surprins la acest recensamânt.
ªi mai este o categorie de giurgiuveni, deloc de neglijat: navetistii, adica cei ce lucreaza in Bucuresti. Pleaca dimineata si vin noaptea. ªi ei sunt greu de observat din palatul in care v-ati inchis.