Vesti bune pentru pacientii de la oncologie – un nou medic isi va incepe activitatea de saptamana viitoare

La concursul organizat de Spitalul Judetean Giurgiu pe 9 iunie, un medic oncolog cu experienta a promovat examenul si va ocupa postul incepand de saptamana viitoare – este declaratia pe care a facut-o pentru Opinia giurgiuveanului, managerul Spitalului Judetean, Mihaela Rață.
Dupa isteria – legitima pe alocuri – creata pe retelele de socializare, aceasta veste vine sa calmeze spiritele si sa mai dea o raza de speranta bolnavilor.
De ce a durat atat de mult de la examen pana la instalare? De ce a fost programat examenul dupa plecarea in concediu a fostului medic? Sunt intrebari la care doamna Mihaela Rață a raspuns cu onestitate si deschidere…
“De la inceputul acestui an si pana acum, trei medici specialisti oncologi ne-au dat sperante ca vom rezolva problema, insa au venit, au vazut si… au plecat. Fara nicio explicatie.
Poate nu stiti, dar organizarea unui concurs este destul de greoaie in mediul administrativ. Cu mult inainte de a pleca domnul dr. Onesim am trimis anunturile la presa centrala, la presa locala, apoi am inceput tratativele pentru organizarea Comisiei, care are in componenta cadre medicale universitare de la Facultatea de Medicina, pentru fiecare specialitate in parte. A fost dificil sa ii convingem pe acesti oameni sa isi lase examenele cu studentii, sesiunile de rezidentiat, etc si sa vina la Giurgiu. Astfel, singura oportunitate a fost pe 9 iulie,
Ei bine, pot sa va spun ca medicul care a promovat este femeie, are experienta in domeniu si – mai mult decat atat, este din Giurgiu, insa va face naveta la Bucuresti. Incepand de saptamana viitoare, doamna doctor isi va incepe activitatea la cabinetul de oncologie din Giurgiu, iar din aceasta toamna – cand se va intoarce si dr. Onesim – vom avea doi medici oncologi”, a spus managerul Spitalului Judetean.
Cabinetul de oncologie din Giurgiu este, din pacate, foarte solicitat: lunar sunt un numar de 250 de spitalizari de zi si 450 de consultatii in ambulatoriu.