Vineri, 20 octombrie – Giurgiuvenii sunt asteptati la Bursa locurilor de munca

Nicoleta GoleanuGiurgiuvenii care sunt in cautarea unui loc de munca pot scapa de spectrul somajului. Vineri, 20 octombrie, simultan la restaurantul Miorita (municipiul Giurgiu) si la Biblioteca din Bolintin Vale, incepand cu ora 09:00 se va desfasura Bursa locurilor de munca pentru absolventi.
35 de angajatori si recrutori ofera 400 de locuri de munca, iar conform declaratiilor oficialilor AJOFM Giurgiu, locurile de munca nu se adreseaza doar absolventilor, ci tuturor celor care sunt in cautarea unui job.
“Persoanele interesate să participe la această acţiune, vor avea posiblitatea să ia contact cu ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, să vadă ce meserii se caută, să-şi identifice un loc de muncă, să se informeze din materialele puse la dispoziţie cu privire la serviciile oferite de agenţiile de ocupare.
De asemenea, agenţii economici care vor participa la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă oferit.
Agenţii economici care încadrează persoane din rândul absolventilor beneficiază de o serie de facilităţi/subvenţii prevăzute de Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, precum şi de faclităţile prevăzute de legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi de legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior”, a declarat pentru Opinia giurgiuveanului, Nicoleta Goleanu, purtator de cuvant al AJOFM Giurgiu.