WIROM GAS va fi preluat de ENGIE Romania – Consiliul Concurentei analizeaza preluarea

Wirom Gas SA este detinuta in proportie de 51% de grupul rus Gazprom, prin Gazprom Schweiz, iar 49% este detinut de Engie, care doreste preluarea pachetului majoritar de actiuni de la gigantul rus.
Compania Wirom Gas SA este prezenta nu numai pe pietele distributiei si furnizarii de gaze naturale, ci si pe serviciilor tehnice de verificari, revizii si reparatii ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale si serviciilor de mentenanta asociate.
La randul sau, Engie România are ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale în România, atât pentru clienți persoane fizice, cât și pentru clienți persoane juridice. Engie România SA face parte din Grupul internațional Engie S.A., care mai deține în România Distrigaz Sud Rețele SRL, Engie Servicii SRL (fosta Distrigaz Confort SRL), Alizeu Eolian SA., Brăila Winds SRL și Engie Building Solutions SRL.
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.
Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.