YOUR FIRST EURES JOB – sprijina mobilitatea tinerilor in varsta de 18-35 ani in tarile UE

firstAgentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este coaplicant, alaturi de serviciile publice de ocupare din Bulgaria, Croatia, Cipru, Germania, Italia, Portugalia, Slovenia, Spania in cadrul proiectului Your first EURES Job, proiect aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 06.02.2017 – 05.02.2019.
Primul tau loc de munca EURES este un program de mobilitate profesionala al Uniunii Europene adresat atat angajatorilor, cat si tinerilor cetateni ai UE.
Astfel, proiectul isi propune sa ii ajute pe tinerii cetateni ai UE sa-si gaseasca un loc de munca, un stagiu sau un post de ucenic in alta tara din UE, in Norvegia sau in Islanda, iar angajatorilor sa le acorde sprijin pentru gasirea de forta de munca calificata.
Scopul programului este sa gaseasca oferte de munca remunerata din toata Europa pentru tinerii in cautarea unui loc de munca. Ofertele trebuie sa aiba durata de cel putin 6 luni (pentru locuri de munca si ucenici) sau de 3 luni (pentru stagii).
Prin Primul tau loc de munca EURES puteti obtine informatii si asistenta pentru cautarea unui loc de munca, gasirea candidatilor potriviti si recrutare.
De asemenea, puteti fi considerat eligibil pentru sprijin financiar pentru prezentarea la un interviu in strainatate, precum si pentru a acoperi costuri pentru cursuri de limba, recunoasterea calificarilor sau mutarea in tara de destinatie.
Informatii suplimentare se pot obtine de la consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu – d-na Dogaru Gratziela, tel.: 0246/230613 sau direct la sediul AJOFM Giurgiu, din mun. Giurgiu, sos. Bucuresti, bl. 202/5D, mezanin, camera 11 sau pe site-ul proiectului https://ec.europa.eu/eures/public/your-first-eures-job-js.