“Zilele produselor agroalimentare romanesti”, fantoma Zilei Recoltei

Joi, 10 octombrie, in Piata Centrala a fost dat startul celor trei zile care marcheaza evenimentul cunoscut ca “Zilele produselor agroalimentare romanesti”, o fantoma a ceea ce era odata Ziua Recoltei.
Cativa producători din judetul Giurgiu, dar si un stand cu produse din Sibiu și-au expus produsele spre vânzare, dand astfel o noima denumirii evenimentului, care vrea sa promoveze produsele obținute pe teritoriul României.La deschiderea evenimentului, care a avut loc langa Piata Centrala au fost ptrezenti reprezentanti ai Prefecturii, primarul municipiului, Nicolae Barbu si directorul Directiei Judetene pentru Agricultura, Petra Ochisor.
Directorul DJA Giurgiu a multumit producatorilor care au expus in Piata Centrala si a spus cateva cuvinte despre modul in care s-a nascut acest eveniment:“Ziua de 10 octombrie a fost declarată prin lege, în 2017, Ziua națională a produselor agroalimentare românești.
Potrivit Legii nr. 168/2017, prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul ţării noastre.
Pentru al treilea an consecutiv, Primăria Municipiului Giurgiu în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu, Instituția Prefectului Județului Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu organizează în perioada 10-12 octombrie 2019, în Piaţa Centrală a municipiului Giurgiu, ”Zilele naţionale ale produselor agroalimentare româneşti”, eveniment consacrat promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului, în conformitate cu prevederile Legii 168/2017”.La randul sau, primarul Nicolae Barbu a vorbit despre importanta produselor bio, care chiar daca nu arata ca in reviste, sunt calitativ net superioare…
”Avem produse bune, tradiționale, produse bio și de cele mai multe ori vin pe piață produse care sunt dubioase sau necertificate care acoperă tot ce înseamnă piață națională de legume și fructe. În al doilea rând aș vrea să felicit toți acești truditori ai pământului care an de an vin în fața noastră cu o ofertă cât mai bogată și prezintă mărfuri foarte bune (…) Acești agricultori merită tot respectul nostru. Munca lor de zi cu zi, de dimineață până seara se materializează în aceste produse care se regăsesc pe galantarele pieții centrale din Giurgiu și care își așteaptă cumpărătorii, uneori mai pretențioși, alteori mai supărați din cauza prețurilor, dar orice lucru are valoare lui, și cu cât produsul este mai bun și prețul este pe măsură”, a precizat primarul municipiului Giurgiu.După discursuri, evenimentul a continuat cu un program artistic, intretinut de Ansamblul folcloric “Doina Dunării” din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea”.