Ziua Armatei – prilej de zambete si politeturi intre politicieni

Ziua Armatei – prilej de zambete si politeturi intre politicieni
Ziua Armatei – prilej de zambete si politeturi intre politicieni

In fiecare an, la 25 octombrie se sarbatoreste Ziua Armatei Romane, prilej cu care se desfasoara ceremonii religioase, depuneri de coroane in memoria eroilor si parade militare. Joi, si in municipiul Giurgiu au fost organizate astfel de ceremonii, prin care s-a marcat aceasta importanta zi.

La ora 10:00, Cimitirul Smarda a fost locul de intalnire al politicienilor si al administratiei locale si judetene… Schimburi de amabilitati si zambete, bezele si strangeri de maini ca la… nunta. Interesant de privit din exterior… Cei care au abuzat acum de politeturi vor fi adversarii de peste doua saptamani, din campania electorala. A fost linistea dinaintea marelui balamuc. Fiecare dintre combatanti si-a masurat adversarii cu zambetul pe buze si au schimbat amabilitati cu degetele mainilor incrucisate la spate…

Revenind la ceremonie, la Monumentul Eroilor din al Doilea Razboi Mondial, din Cimitirul Smarda, imediat dupa intonarea imnului oficierea slujbei de pomenire de catre un sobor de preoti, col. Gheorghe Pana, comandantul Centrului Militar Judetean  si al Garnizoanei Giurgiu, a prezentat cateva date despre istoricul monumentului si semnificatiile lui, apoi reprezentantii institutiilor din administratia publica locala si judeteana – Institutia Prefectului, Consiliul Judetean si Primaria Municipiului Giurgiu si ai  structurilor Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Administratiei si Internelor, organizatiile veteranilor de razboi si ale cadrelor militare in rezerva si retragere, precum si filialele judetene ale partidelor politice au depus coroane de flori in memoria celor cazuti in lupte. La depunerea coroanei de flori din partea administratiei municipale, primarul Nicolae Barbu i-a avut alaturi pe viceprimarii Alexandru Vladu si Liviu Popazu, pe administratorul public Emil Gabriel Vuca si secretarul municipiului, Petre Rosu, precum si doamnele Mariana Cazacu, Florentina Popescu si Anne-Marie Gacichevici – consilieri ai primarului. Un ceremonial militar si de depunere de coroane de flori, urmat de defilarea Garzii Drapelului, a plutoanelor si a fanfarei, desfasurat la Monumentul Eroilor din Razboiul de Independenta, din Parcul Alei, a incheiat festivitatile organizate in Giurgiu cu ocazia zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei Romane.

Un comentariu

  1. zimbete si politeturi zici? mie imi e dor de politeturile dintre imparat si madam cazacu de la o depunere de coroane in parcul alei. va mai aduceti aminte cum si-a gratulat imparatu lucica fosta…?

Comentariile sunt inchise