Ziua Recoltei “pe rit nou” in Piata Centrala

P1In vara anului 2017, guvernantilor le-a venit ideea de a gasi un nou mod de promovare a produselor agricultorilor romani, astfel ca au transformat traditionala zi a recoltei in pretenioasa si… pretioasa “Zi nationala a produselor agroalimentare romanesti”. De fapt, aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Una guvernamentala.
Asa ca ziua de 10 octombrie este stabilita prin lege (Legea nr. 168 din 12 iulie 2017) ca fiind obligatoriu “Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti”.
Drept pentru care, autoritatile s-au mobilizat si si-au unit eforturile pentru a convinge si mai multi agricultori sa vina la Piata Centrala si sa isi expuna produsele la vanzare.
La randul ei, Piata Centrala – pe persoana juridica – a alocat gratuit un spatiu si tarabele aferente dedicate acestui eveniment.P 6Desi evenimentul era programat pentru ora 10:00, cu o jumatate de ora mai devreme l-am surprins pe edilul sef in postura de… gospodar trimis de sotie cu listuta la piata…
La ora 10:00 punct s-a dat oficial dezlegarea la cumparaturi, nu inainte de alocutiunea directorului Directiei Agricole si a primarului Nicolae Barbu.P 2Un grup de dansatori ai ansamblului Doina Dunarii a marcat… momentul popular si traditional(ist) al zilei, dupa care a fost liber la cumparaturi.P 3Marian Pavel, administratorul Pietei Centrale a precizat ca i-a facut placere sa se implice in aceast eveniment si ca si-ar dori ca in anii urmatori, aceasta zi sa se petreaca tot in Piata Centrala, insa cu o participare mult mai larga si pe un spatiu mai extins.
In ce-i priveste pe producatori, acestia au recunoscut ca nu stiau de existenta Legii care stabileste aceasta zi si ca au aflat de la primari sau… domnu’ inginer.P 4P 5