Indicele Robor “zburda” la 2,87% – un nou maxim istoric

La mai mare!” – Astazi, pe la ora unspe s’un sfert, cand romanii cu rate sunt la slujba, iar beizadelele politicienilor abia fac ochi si-si incalzesc motoarele limuzinelor pentru traseul spre terasa unde-si beau cafeaua, BNR a aruncat bomba…
Indicele Robor la trei luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei a inceput sa zburde din nou, ajungand la cel mai mare nivel din octombrie 2014 – 2,87%!
Si asta s-a intamplat asa, pe nepusa masa, dupa ce ieri (marti, 5 iunie) se cumintise si… stagna catinel in banca lui, la numai 2,85%!
Sapaturile facute de specialistii in finante relevant faptul ca in pardalnicul an 2014, indicele Robor la trei luni – in functie de care se calculeaza dobanzile variabile la creditele in lei – isi facuse de cap pe la 2,89%…
Indicele asta a inceput sa nu mai poata fi strunit, inca din aprilie (anul curent), tocmai cand se mai potolisera hastagistii din Piata Victoriei si parca se facuse prea multa liniste in tara.
Trebuie, nu-i asa, sa-i mai fie pus in carca ceva PSD-ului si… Liviului partidului.
Nu ca as iubi PSD-ul, dar parca indicele Robor a intrat in PNL si liberalii ii fac “politica de crestere” dupa chipul si asemanarea lui Ludovic Orban.
Sunt si minti luminate care spun ca indicele Robor a fost lasat sa iasa, intentionat, pe poarta lasata deschisa a BNR chiar de Mugur Isarescu, care ar vrea sa-i arate pisica lui Liviu Dragnea.