Ministerul pentru Mediul de Afaceri a semnat convenții cu CEC Bank, Banca Transilvania și BCR pentru Start-Up Nation. Dobânzile percepute de bănci

ilan-lauferMinisterul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a semnat luni convențiile de colaborare cu BCR, Banca Transilvania și CEC Bank pentru implementarea programului Start-Up Nation, care prevede finanțarea în limita maximă a 200.000 lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înființată în acest an. Patronii firmelor nou-înființate pot primi de la cele trei bănci participante la proiect credite-punte, garantate prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și de Fondul Român de Contragarantare în proporție de 80%, scrie News.ro. Cele trei bănci oferă creditele-punte cu o dobândă fixă între 3,5% și 3,99% pe an, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranșelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 lei.
În cazul BCR, dobânda este de 3,5%, în timp ce Banca Transilvania va percepe o dobândă de 3,9%, iar banca de stat CEC Bank este cea mai scumpă, cu o dobândă de 3,99%.
”Creditul-punte este de mare importanță, fiindcă în momentul în care dosarele care sunt evaluate și trec de evaluare, urmează să vină să semneze cu noi acordurile de finanțare. În baza acestui acord de finanțare, cel care implementează proiectul, beneficiarul, urmează să ajungă la una dintre băncile partenere ale proiectului și într-un termen nu foarte lung – însemnând până în două săptămâni aproximativ – să urmeze să primească această sumă pe care a menționat-o în planul de afaceri”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, într-o conferință de presă.
Creditul va ajunge apoi în contul beneficiarului, care poate realiza cheltuieli cu banii împrumutați, urmând să se intre în procedura de certificare, susține ministrul. Cei care au aplicat în cadrul programului au avut la dispoziție două opțiuni: cererea de rambursare și cererea de plată. În prezent sunt verificate dosarele depuse de firme, urmând ca până în septembrie să se semneze toate acordurile de finanțare cu start-up-urile.
Continuarea articolului o puteti accesa AICI: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/banci/ministerul-pentru-mediul-de-afaceri-a-semnat-conventii-cu-cec-bank-banca-transilvania-si-bcr-pentru-start-up-nation-dobanzile-percepute-de-banci-17119344