Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc – vizita de lucru la Constanța

februarie 14 copyMinistrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat marți, 14 februarie 2017, într-o vizită de lucru la Constanța, unde s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii CN Administrația Porturilor Maritime Constanța.
S-a discutat despre stadiul proiectelor existente, dar și despre strategia portuară pentru perioada următoare.
Ministrul Răzvan Cuc a cerut termene clare pentru toate proiectele menționate și o analiză detaliată care să vizeze demararea de noi investiții.
Anterior vizitei, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a aprobat, prin Ordin de ministru, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unor obiective de investiții, care vor permite dezvoltarea infrastructurii și suprastructurii portuare, pentru asigurarea protecției mediului în Portul Constanța.
Investițiile cuprind:
– Infrastructură pentru acostarea navelor tehnice, formată dintr-un cheu nou de 170 de m și infrastructură portuară (teritoriu câștigat asupra mării) de 4.370 mp;
– Suprastructură platformă (echipamente și utilități) pentru servicii conexe navelor tehnice, formată dintr-o platformă și un terminal de colectare, stocare și tratare ape reziduale.
Durata de realizare a acestor investitii este estimată la o perioadă de 12-16 luni iar finanțarea se va face din fonduri externe nerambursabile și din surse bugetare, prin programul Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF), de la care a obținut finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte din anul 2016.
Vizita de lucru a continuat la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, unde ministrul a avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii pentru a discuta aspecte care țin de îmbunătățirea condițiilor de operare pe aeroport și creșterea nivelului de siguranță.